Search
Close this search box.

El segon equip femení del Patí Vilanova reprendrà la Lliga el 30 de gener

Llum verda a la reactivació de la Nacional Catalana

Regina Jiménez, jugadora del Patí Vilanova // @HOCKEY_GRAFIAS

El segon equip femení del Club Patí Vilanova, que milita a Nacional Catalana, podrà tornar a competir a partir del 30 de gener, segons informa la Federació Catalana de Patinatge.

La represa de la competició en la Nacional Catalana s’empara en l’acord entre la Federació Catalana de Patinatge i la Federació Espanyola de Patinatge pel lligam d’aquesta categoria amb les d’àmbit estatal. I és que la Nacional Catalana, tant masculina com femenina, és una divisió d’accés directe a l’OK Liga Plata i l’OK Liga femenina, que organitza la Federació Espanyola.

Així doncs, la competició de màxima categoria que organitza i gestiona la Federació Catalana de Patinatge té la mateixa consideració que la ja existent OK Lliga Bronze.

Amb la certificació d’aquest acord, la Nacional Catalana masculina i femenina, que es mantenen aturades com totes les competicions catalanes des de mitjans del passat mes d’octubre, tenen llum verda per reprendre’s a partir del cap de setmana dell 30 i 31 de gener tot acollint-se a les excepcions que fa el Govern català per les de caràcter estatal, professional i internacional.

El Patí Vilanova ja ha rebut la circular en la qual s’informa de tot plegat. Les noies del segon equip del club, doncs, veuen llum al final del túnel.

Els entrenaments es podran reprendre de forma immediata a partir del moment en què els equips disposin dels certificats de club expedits per la Federació Espanyola així com dels certificats que s’emetran setmanalment des de la Federació Catalana tot detallant horaris dels entrenaments, llistat dels components de l’equip i calendari de partits previstos a disputar per a cada conjunt, segons la data de la jornada al calendari oficial de la competició.

Les jugadores del segon equip del Patí tenen l’avantatge que s’han anat exercitant amb el primer equip i només els falta tornar a saltar a la pista per competir altre cop.

Tenint en compte el nombre de caps de setmana disponibles fins a l’acabament de la temporada 2020/21, es mantindrà el format de competició plantejat inicialment en dues fases, una repesca i una fase de rondes eliminatòries de playoff/playout.

S’aplicarà la modificació del calendari per jornades inicialment previst en cas de reducció o manca de dates disponibles, tot anul·lant i esborrant aquelles jornades de nombre parell, disputades o pendents de disputa, previstes al calendari inicial de la competició.

Concretament, quedaran anul·lades sense efecte i s’esborraran tots els partits corresponents a les jornades 2, 4, 6, 8, 10, 12 i 14 de la primera fase de la competició.

Per tant, els partits de la jornada 2 que es van jugar durant el cap de setmana del 04/10/20 quedaran anul·lats i sense efecte; mentre que els partits de la jornada 1 disputats durant el cap de setmana del 27/09/20, sí que es mantenen i comptabilitzen a la taula classificatòria. El Patí, aquell 27 de setembre, va guanyar l’Alpicat per 8-6.

La segona fase, inicialment prevista a vuit jornades (doble partit contra cada un dels equips de l’altre grup) queda reduïda a quatre per tal de poder seguir aplicant el criteri de la primera fase en la qual només es preveu un sol enfrontament entre dos equips.

Mentre no es modifiqui el protocol vigent de la Federació Catalana de Patinatge, tots els partits de la competició hauran de celebrar-se a porta tancada i sense públic. Segons el calendari de la Federació, el 30 de gener el segon equip femení del Patí Vilanova visitarà el Caldes.

Comparteix la notícia