,

El Sènior femení del Ribes perd contra l’Ascó amb un fatal segon temps

Les vermelles es dilueixen després del descans

El Ribes no va poder amb l'Ascó // JOAQUÍN CUSTODIO

L’equip sènior femení de l’Handbol Ribes va perdre dissabte contra l’Ascó per 23-29 en la vuitena jornada de la fase pel títol a la Lliga Catalana.

La igualtat va marcar l’inici del partit, fins a un 4-4 al minut set. A partir d’aquell moment es van començar a complicar les coses per a les locals, que es van estancar i al minut 12 perdien per 5-8.

Lautaro Alarcón i Pere Solé, tècnics del Ribes, van buscar un canvi de tendència ubicant Joana Santiago de central. L’aposta, que no és nova i ja ha donat fruit altres vegades, va sortir de meravella.

L’Ascó va començar a tenir problemes per marcar. Quan els seus atacs no morien contra la defensa, estava la portera Roser González per convertir-se en un mur. A més, el Ribes va guanyar en dinamisme en el joc ofensiu. El resultat va ser un parcial de 5-0 per a les del Garraf.

La tònica va continuar igual fins a un 17-11 al minut 28, però un parcial de 0-3 va deixar un 17-14 al descans.

El que va succeir en la segona part va ser del tot inesperat. Van ser sens dubte els pitjors 30 minuts del Ribes de tota la temporada.

Les vermelles van marcar només dos gols en 23 minuts, la defensa va retrocedir i les visitants anaven sumant dianes amb facilitat. De res va servir el bon partit de Marta Abellán en la porteria. Al final, 23-29 per a l’Ascó.

Amb la derrota quedava entelada la bona notícia de l’acceptació per part de la Federació Catalana d’Handbol de la impugnació de l’empat a Sant Vicenç (28-28). L’ens va donar el triomf (27-28) a les vermelles, que ara van penúltimes amb cinc punts.

[su_box title=”El Sènior masculí perd a Polinyà” style=”soft” box_color=”#516e6d”]L’equip sènior masculí del Ribes va perdre diumenge (43-37) a la pista del Polinyà. Va ser la primera derrota dels del Garraf en la fase d’ascens a Primera Catalana. Els del Vallès es confirmen com a colíders. El Ribes va tercer. D’un 1-3 del conjunt ribetà es va passar a un empat a cinc quan els grans llançadors locals van entrar en acció. Des d’aquell instant va passar a agafar la iniciativa el Polinyà, que al descans dominava per 19-15. Va semblar reaccionar el Ribes a l’inici de la represa, però va ser un miratge. Els locals van arribar a guanyar d’11 gols (35-24). Els de Guillem van maquillar el marcador en la recta final, fins que els va durar la benzina. // JORDI ISART[/su_box]