,

El Sènior femení del Ribes, sense premi a la pista del Palautordera

Les vermelles perden per 30-29 contra les vigents campiones

El Palautordera celebra al triomf amb les jugadores del Ribes tocades per la derrota // RAMÓN STOCKLI

L’equip sènior femení de l’Handbol Ribes va tancar diumenge la primera volta de la fase pel títol a Lliga Catalana amb una derrota per la mínima per 30-29 a la pista del Palautordera, el vigent campió.

El partit va començar amb un ritme lent (2-2 al minut set). Les defenses i les porteres frenaven una vegada i una altra els atacs rivals. Cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc i l’enfrontament continuava molt igualat al minut 20 (7-7).

Amb l’entrada de Joana Santiago de central (en lloc de Cris Hernández) el Ribes va guanyar velocitat en els atacs. Si bé en els primers 20 minuts les vermelles només havien marcat set gols, en els últims 10 de la primera part en van marcar sis.

Tanmateix, la defensa de les del Garraf es va tornar més vulnerable i al descans es mantenia l’equilibri (13-13).

En la segona part va tornar Cris Hernández a la posició de central. Ho va fer imprimint més velocitat als moviments ofensius del Ribes, que va assolir un lleuger avantatge de dos gols al minut 32 (13-15).

Les locals van saber reaccionar marcant, sobretot, pels extrems per fer tornar les taules a l’electrònic (18-18 al minut 38).

Aleshores l’Handbol Ribes va fer una estirada a còpia de recuperacions en defensa i amb una gran efectivitat de la China Sánchez (8 gols en total) per deixar un 18-21 en el minut 41.

Els intents de resposta del Palautordera no fructificaven. Tant és així, que al minut 47 el Ribes vencia de quatre gols (20-24).

En aquell moment es van produir dos fets que van fer canviar la tònica del partit. D’una banda, va entrar la pivot del Palautordera Joana Andreu, que no havia jugat fins a aquest moment. Va marcar dos gols i va fer patir molt a la defensa ribetana.

De l’altra, les del Garraf no van rutllar a partir de diferents canvis i van donar vida a les locals perdent pilotes en atac. Així es va gestar un parcial de 8-2 del Palautordera, que va passar a dominar de dos gols (28-26) al minut 57.

L’equip de Lautaro Alarcón i Pere Solé sempre lluita fins al final i va aconseguir remuntar per deixar un 29-29 a 22 segons de la conclusió. Ara bé, l’últim atac va pertànyer a les locals, que van acabar anotant el 30-19 definitiu de penal.

El pròxim partit del Ribes és aquest diumenge, 13 de març (17.00 h), a la pista del Sant Vicenç B. Les vermelles, amb un sol triomf, tanquen la taula d’aquesta fase pel títol, però han demostrat que poden plantar cara a qualsevol equip. Esperen obtenir millors resultats en la segona volta.