,

El Sènior masculí del Ribes atropella el Maristes Rubí en la segona meitat

El Sènior femení perd a casa (22-24) contra el Cooperativa Sant Boi

El Sènior del Ribes va sumar un nou triomf // RAMON STOCKLI

L’equip sènior masculí de l’Handbol Ribes va superar el Maristes Rubí per 42-24 en un partit avançat de la jornada 18 al grup C de la Segona Catalana. El matx es va jugar dijous.

Els vermells van anar de menys a més. En els primers 20 minuts es van contagiar del ritme més aviat lent del rival i els faltava contundència en defensa. Després d’un intercanvi de gols, al minut 18 el marcador reflectia un empat a nou.

Aleshores, el Ribes va augmentar el ritme i va començar a córrer més. La qualitat dels jugadors vermells va ser decisiva. Com a exemple, el bon partit de Toni López, que va fer 11 gols i ja és el segon màxim golejador de la categoria. Al descans el Ribes guanyava de quatre gols: 18-14.

A la segona part els del Garraf van posar en marxa la piconadora. La diferència va pujar fins als sis gols (21-15 al minut 35) i va anar incrementant-se a poc a poc amb un 28-19 en el minut 45 i un 33-20 al minut 50.

El Ribes va mantenir la concentració i la intensitat fins al final, anotant fins a 24 dianes en la segona meitat per deixar sense resposta el Maristes Rubí.

Amb aquesta victòria el conjunt ribetà continua en la segona posició de la taula, a un punt del líder AE Aula. L’últim partit de la primera fase dels vermells serà aquest dissabte, 5 de març (18.30 h), a casa contra el Sant Quirze B. Els del Garraf ja estan classificats per a la fase d’ascens a Primera Catalana.

També es va avançar a dijous el partit de la jornada quatre de la fase pel títol de Lliga Catalana del Sènior femení del Ribes. Les vermelles van perdre per 20-22 contra l’Handbol Cooperativa Sant Boi.

L’inici del partit va ser molt igualat. Cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc. Al minut vuit el marcador era d’empat a tres i al 16 continuava l’equilibri (6-6).

La lateral Anna Hernández i la portera Roser González tornaven a liderar el Ribes. El partit era dur. Una targeta vermella directa a una jugadora del Cooperativa va desconcentrar l’equip de Sant Boi.

Se’n va aprofitar el Ribes amb una defensa 5-1, bones intercepcions i afilats contracops per firmar un parcial de 6-0 per a un 12-6 al minut 25.

Les visitants van reaccionar a partir d’un temps mort retallant la diferència fins als quatre gols al descans (12-8) i situant-se amb un 12-13 al minut 39 després d’un parcial de 0-7.

El partit s’havia tornat a igualar fins que les de Sant Boi van obrir un forat de tres gols (17-20). Lautaro Alarcón, tècnic del Ribes, va demanar un temps mort per mirar de redreçar el rumb de l’equip. Va acabar replicant l’equip vermell, però no li va arribar per eixugar el desavantatge. Al final, 20-22 per a les visitants. Una llàstima.

Aquest diumenge (18.45 h) el Ribes visita el Palautordera, vigent campió i ara tercer en la fase pel títol. Les vermelles tanquen la taula amb un triomf i tres derrotes.