,

El Sènior masculí del Ribes derrota el Terrassa (27-24) i puja a la segona posició

El Sènior femení cau a la pista de l’Associació Lleidatana

El Sènior masculí del Ribes ja és segon // JOSÉ MARÍA BÁÑEZ

L’equip sènior masculí de l’Handbol Ribes va imposar-se diumenge a l’Handbol Terrassa Windat per 27-24 i ha pujat al segon lloc del grup C de Segona Catalana. Els vermells estan a només tres punts del líder, l’AE Aula.

El matx es va jugar en el nou pavelló de Ribes i va començar amb la indignació del públic assistent per uns protectors que ha col·locat l’Ajuntament per a folrar les baranes que separen la pista de la zona del públic. Aquesta mesura de seguretat redueix de manera considerable la visibilitat i obliga els espectadors a posar-se dempeus per a poder gaudir de l’esdeveniment sense limitacions visuals.

Entre els assistents hi havia gent gran i persones amb problemes físics que van haver de passar més d’una hora sense poder asseure’s si volien veure el partit íntegrament.

El Ribes va exhibir un joc variat en atac (gols des dels extrems, passades al pivot, tir exterior) i va saber frenar amb una defensa contundent els atacs del Terrassa.

A partir del minut 10, amb un 4-4 en el marcador, els locals van aconseguir un avantatge de tres gols que van saber defensar durant tot el partit. Al descans el marcador era de 14-11, al minut 40 seguia el domini del Ribes (20-15) i al 50, també (23-19).

En els darrers cinc minuts els visitants van reduir la diferència a només dos gols (25-23), però els vermells no van trontollar i van arribar a la botzina amb el 27-24 definitiu.

Derrota de l’equip femení

El Sènior femení del Ribes va perdre dissabte per 30-25 a la pista de l’Associació Lleidatana en el segon partit de la fase del títol. Les de la Terra Ferma són un dels equips més forts de Lliga Catalana.

Si bé la mitjana d’edat del conjunt ribetà és de 21 anys, l’Associació Lleidatana té una mitjana de gairebé 28 anys. Aquest plus d’experiència va ser clau en el desenllaç del partit.

El Ribes va arrencar sense complexos a partir de la feina de la China Sánchez des de l’extrem dret i d’Aina Albà des del lateral esquerre, capaces de materialitzar bons atacs.

A això es va sumar que les locals van sortir una mica desconcentrades i van cometre molts errors no forçats. Al minut 14 el marcador era 5-8.

L’Associació Lleidatana va reaccionar i va empatar a 10 al minut 21. Aleshores es va estancar el Ribes en atac i les locals van fer mal a la contra per posar-se 15-11 al minut 26. Les vermelles van aconseguir retallar diferències per arribar al descans només dos gols per sota (16-14).

La tendència en l’inici del segon temps va ser la mateixa del final del primer i el Ribes va arribar a empatar (16-16) en poc més d’un minut.

L’enfrontament es va mantenir igualat fins al minut 40 (19-18). Les del Garraf van acabar pagant imprecisions en atac i descoordinacions puntuals en defensa per acabar sucumbint pel 30-25 final.