Search
Close this search box.

El Sitges ‘vota’ perquè es reprengui la 2a Catalana; el Cubelles i l’Olivella, no

La Federació ha fet una consulta exprés entre els clubs

L'Olivella i el Sitges es van veure les cares en la segona jornada // G.M.CH.

El Sitges es decanta perquè es reprengui la Segona Catalana amb un calendari que s’allargaria fins a finals de juliol i que tindria tres jornades intersetmanals i una per Setmana Santa.

El Cubelles i l’Olivella, els altres dos equips garrafencs de la categoria, advoquen per una competició sense efectes classificatoris i que la participació dels clubs sigui voluntària.

Aquest és el resultat al Garraf de la consulta exprés que la Federació Catalana va endegar divendres via Intranet entre tots els clubs de la categoria.

La resposta s’havia d’enviar abans de les dues de la tarda d’aquest dilluns a partir de dues opcions: jugar amb un calendari comprimit i amb ascensos i descensos o no jugar acceptant que el nombre d’equips de la categoria s’incrementaria el curs que ve, que es perdria la territorialitat i que hi hauria molts descensos.

El Sitges, el Cubelles i l’Olivella, més el Moja i l’Atlètic Vilafranca, els dos equips penedesencs del subgrup 3A de Segona Catalana, van reunir-se durant el cap de setmana de manera telemàtica. Tots els clubs van coincidir amb els mateixos dubtes i van deixar en mans de les respectives juntes la decisió final.

El Sitges ‘vota’ per la primera opció, l’A. Aquesta contempla arrencar el cap de setmana del 20 i 21 de març, es jugaria per Setmana Santa i tindria tres jornades entre setmana. La Lliga s’acabaria l’11 de juliol. La promoció s’allargaria fins al 25 de juliol. Hi hauria efectes classificatoris d’ascensos i descensos.

“Ho hem parlat amb tots els estaments del club, directius i esportius, i ens hem decantat per aquesta opció”, assenyala Jordi Martínez, president del Sitges. Tot i això, al Municipal d’Aiguadolç també tenen dubtes sobre la viabilitat del calendari si van sorgint casos de positius per Covid-19, com està passant en totes les competicions que estan en marxa.

L’opció B contempla no competir més aquesta temporada, cosa que afectaria el curs següent amb un increment de 30 equips (descensos de Primera Catalana i ascensos de Tercera Catalana).

En aquest escenari, la previsió per a la competició 2021/2022 es basaria en 8 grups dividits al seu torn en dos subgrups cadascun, sense que fos possible que tots els grups/subgrups estiguessin formats per equips de la mateixa província. No hi hauria ascensos directes i s’establirien sis o set descensos per subgrup.

El Cubelles i l’Olivella, juntament amb el Moja i l’Atlètic Vilafranca, lamenten no poder contestar favorablement a cap de les dues opcions. Així s’han manifestat a través d’un comunicat.

El calendari comprimit, els partits intersetmanals, el risc de lesió, una possible quarta onada i no tenir ingressos per públic són els arguments que esgrimeixen per no acceptar l’opció de jugar.

De l’opció B tampoc en són partidaris. Assenyalen que els càlculs sobre el descens de 6-7 equips per subgrup no són correctes, atès que segons les xifres de la Federació, baixarien 112 equips.

 

Comparteix la notícia