El Surtidor-Samà, campió de grup a Primera Catalana a dues jornades del final

Les vermelles continuen amb el ple de victòries
LUIS FERNANDEZ

Laia Torres, jugadora del Samà femení // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

El Surtidor-Bàsquet Samà Vilanova va vèncer diumenge el Volvo Diselauto Tarraco CBT per 51-56 i es va proclamar campió de manera matemàtica al grup 3A de Primera Catalana, quan encara falten dues jornades per a la conclusió del campionat.

Les de Rubén Tenor, encara invictes, van trobar-se amb un encertat Tarraco CBT en el tram inicial del partit. Tanmateix, no es va obrir una gran diferència en l’electrònic. Les locals, això sí, van tancar el primer quart set punts per sobre (18-11).

El Samà va entendre que hauria de picar pedra. La zona de les tarragonines i el seu tir exterior dificultaven la tasca de les vermelles, que van saber batallar per marxar al descans només dos punts per sota (30-28).

La remuntada del Samà va fer-se efectiva al tercer període. Les de Rubén Tenor van pujar un esglaó en defensa i van bloquejar les línies de passada de les locals per córrer i generar bons contracops. També van millorar l’encert en els triples. Un parcial de 6-22 en aquest tercer quart havia canviat la decoració del matx.

El Tarraco CBT no va tirar la tovallola, però ja no va poder tornar a capgirar el marcador. Si el Samà guanya els dos partits que li queden, tots dos contra el Castelldefels, haurà completat la competició sense perdre. El primer és el 12 de juny a l’Isaac Gálvez.

[su_box title=”Nou triomf del Ferroli Ribes sobre el Samà” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Al grup 3A de la Primera Catalana masculina el Ferroli Ribes es va tornar a imposar a l’Intersport Olària Samà, aquest cop per 71-65 en pista ribetana. El Ribes va sortir bé d’inici, tot enllaçant bons atacs i bones defenses. Al segon quart el Samà va prendre la iniciativa i va marxar al descans amb dos punts d’avantatge. El partit mantindria la tònica d’igualtat fins als últims cinc minuts. Aleshores, el Ribes va trencar el matx i va saber administrar la diferència adquirida fins al 71-65 definitiu.[/su_box]