Search
Close this search box.
,

El toc de queda posa en alerta l’esport català i la UFEC demana mesures

L'ens advoca per considerar l'esport com a servei essencial

Gerard Esteva, president de la UFEC, aquest matí // TWITTER UFEC

El toc de queda que va entrar en vigor ahir a la nit a Catalunya ha posat en estat d’alerta l’esport català. Segons l’establert per la Generalitat, la pràctica esportiva no està permesa a partir de les nou de la nit i fins a les sis del matí de l’endemà. Això afectarà els entrenaments de molts equips del Garraf i a la pràctica de molts esportistes a títol individual.

La UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) va emetre ahir a la nit un comunicat demanant al Govern una rectificació i que consideri l’esport com a servei essencial perquè no l’afecti la limitació horària.

En el comunicat es pot llegir: Preguem a l’Honorable Consellera Budó que consideri l’esport com a servei essencial i rectifiquin per permetre desplaçaments de retorn a l’activitat esportiva durant la vigència del toc de queda. Aturar l’activitat esportiva una hora abans (21.00 h) que l’entrada en vigor de les restriccions a la mobilitat nocturna (22.00 h) farà impossible que practicants i equips puguin fer esport. El sector està tocat de mort. L’esport és un servei essencial i és salut. Som part de la solució.

La UFEC ha presentat aquest matí a la seu de Foment del Treball un Pla de rescat de l’esport català. Les mesures que demana són cinc:
· Tornada de la competició
· Flexibilització d’horaris d’entrenaments en toc de queda
· IVA superreduït del 4%
· Deducció IRPF en quotes d’abonaments i llicències
· Ajudes directes a entitats

Què implica el toc de queda?

A Catalunya queden prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques, entre les deu de la nit i les sis del matí.

· Els serveis, comerç minorista i restauració fins a les 21 h, tot i que els lliuraments a domicili es poden fer fins a les 22h.
· Espais públics fins a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
· Les activitats culturals fins a les 22 h i es permet el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.
· La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

[su_box title=”Ampliació d’horaris en els recintes municipals del Garraf” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Arran de les noves mesures aprovades pel PROCICAT, el Consell Esportiu del Garraf ha anunciat que els regidors d’esports de la comarca han acordat autoritzar l’obertura de les instal·lacions esportives municipals els dissabtes, matí i tarda, per tal de recuperar les franges d’entrenament que s’hagin vist afectades. També recorda la impossibilitat de disputar cap mena de competició esportiva, inclús la celebració de partits amistosos entre clubs i entre equips del mateix club. Pel que fa a l’aforament de les instal·lacions esportives hi ha establert un límit d’aforament del 50% que cada regidoria estipularà en funció dels aforaments dels seus equipaments.[/su_box]

Comparteix la notícia