Segueix-nos

Escacs

El torneig internacional Sunway Sitges s'adapta a les mesures anti Covid-19

La cita arrenca aquest dissabte amb la meitat de participants

El torneig s'haurà d'adaptar a les mesures sanitàries // SUNWAYCHESSFESTIVAL.COM

El prestigiós Sunway Sitges International Chess Festival torna aquest dissabte amb una edició marcada per la Covid-19, ja que els organitzadors han hagut d’ajustar la competició a les normatives sanitàries. La cita, com indica el nom del torneig, és a l’Hotel Sunway.

Els protocols per prevenir el contagi del virus faran que arribin a Sitges la meitat de participants que habitualment. L’edició d’aquest any comptarà amb un total de 232 participants procedents de 30 països diferents.

La voluntat de l’organització ha estat mantenir el certamen per la seva rellevància dins d’aquest esport. El director del Sunway Sitges International Chess Festival, Francesc Gonzàlez, explica que “hem valorat no perdre el nostre posicionament sòlid de marca, ja que estem entre els millors esdeveniments d’escacs d’Europa”.

La direcció del campionat va descartar suprimir-lo i també fer-lo on-line, cosa que fa que les sessions presencials hagin de tenir unes estrictes mesures de seguretat sanitària.


L’espai on abans hi havia 500 participants, ara n’hi haurà un màxim de 232, amb una separació lateral entre esportistes d’1,5 metres. La distància entre jugadors d’una mateixa partida es manté, però no es donaran la mà, aniran tota l’estona amb mascareta i no s’intercanviaran material.

També s’ha suprimit la sala d’anàlisi, per evitar concentracions i tan sols podran accedir al recinte de joc les persones que competeixin, que facin d’àrbitres o que siguin comitè organitzador.

El gel hidroalcohòlic estarà a disposició dels presents en diferents punts de l’hotel, es farà una ventilació periòdica de les sales i s’ha preparat un protocol de neteja amb desinfecció de les peces al final de cada partida.

El Sitges International Chess Festival està pensat amb un vessant de competició de 10 rondes, amb una de descans. S’acabarà el 23 de desembre.

Gran part de les rondes es podran seguir en directe a través del web www.sunwaychessfestival.com. Més enllà de la competició directa, cada dia estarà farcits d’activitats com partides ràpides, conferències, pel·lícules o la jornada dedicada a la dona i els escacs.

PUBLICITAT

Més a Escacs