Search
Close this search box.

El Tribunal Català de l’Esport dictamina la repetició de les eleccions a la Federació

Àlex Talavera, segon classificat, havia impugnat les votacions per veure-hi irregularitats

Joan Soteras, guanyador de les eleccions // FCF

El Tribunal Català de l’Esport (TCE) va determinar ahir que s’han de repetir les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol, celebrades el passat 22 de maig.

Àlex Talavera, el candidat més votat a la delegació Penedès-Garraf i segon classificat en els comicis amb només 26 vots menys que el guanyador, Joan Soteras, havia recorregut el procediment per veure-hi anomalies. També havia impugnat el tercer candidat més votat, Juanjo Isern.

El TCE ha declarat nuls 175 vots i fonamenta la seva decisió en apreciar prou irregularitats documentades en els diversos punts de votació. El dictamen implica repetir les votacions sense la necessitat de refer el global del procés electoral.

En la resolució del TCE es detallen les diferents irregularitats detectades. La data de les eleccions encara es desconeix.


La Federació Catalana de Futbol va rebre la notícia amb sorpresa ‘per una decisió basada en formalismes que atempta clarament contra el dret de sufragi dels clubs catalans’, segons va destacar en un comunicat emès ahir a la nit.

Segons la junta directiva de la Federació, ‘la decisió del TCE constitueix un precedent perillós d’ingerència inadmissible en els processos electorals de les federacions esportives catalanes, atès que nega el dret de vot a 175 clubs, sense que ni tan sols hagin estat escoltats durant la tramitació de l’expedient administratiu’.

La Federació Catalana ha decidit facultar als seus assessors jurídics per emprendre les accions legals que corresponguin per defensar el dret de sufragi de les entitats esportives afectades, sense perjudici de les accions que a títol individual decideixin exercir els membres de la junta directiva.

Comparteix la notícia