Segueix-nos

Futbol

El Vilanova, centrat a apuntalar la línia defensiva per completar la plantilla

El tècnic Agus té com a prioritat i necessitat fitxar dos centrals

Agus Isabel, entrenador del Vilanova // Luis Fernández Art Photography

El Vilanova està centrat a apuntalar la defensa per acabar de definir la plantilla 2020/2021. De moment, el club té lligats 15 jugadors, però li falten peces en la rereguarda, sobretot al centre, on ara per ara només està assegurada la continuïtat d’Iván Torres.

El tècnic Agus té com a prioritat i necessitat fitxar dos centrals. Una de les opcions que maneja l’entrenador és convèncer Aleix Vall, titular des que va tornar al club la temporada 2017/2018, la del retorn a Primera Catalana, i una de les veus més autoritzades del vestidor. El jugador, de 37 anys, està meditant la possibilitat de penjar les botes, però encara no ha pres una decisió definitiva. A més, sona el nom de Víctor Miranda, exjugador del Castelldefels i de l’Ascó.

També li falta al Vilanova un altre porter. L’opció de contractar Albert Alfonso, que estava l’Igualada, no va prosperar. Ja sense Nito, Javi Martínez, de moment, és l’únic porter que hi ha a la plantilla.

La defensa queda completada amb els laterals Aleix Semur, Saldaña i Iloie. Els dos primers acostumen a jugar per la dreta, però poden fer-ho a l’altre cantó i així ho contempla Agus. Iloie es desenvolupa per l’esquerra. També es pot adaptar a l’eix de la defensa si les circumstàncies ho requereixen.Partint del 4-3-3 habitual, al mig camp i a la davantera, Agus té per triar i remenar. Codina, Antolínez, Totti i Roberto Angulo són quatre jugadors de moltes garanties per a la sala de màquines. I a dalt hi ha overbooking: Marcel, Carlos Contreras, Pascua, Rafa Ribeiro i Ignasi Valldosera i Edgar Doblas, dos dels fitxatges anunciats la setmana passada. La competència serà màxima per jugar en atac. Marcel i Carlos Contreras poden partir des dels dos extrems. Rafa Ribeiro també és versàtil, mentre que Ignasi i Edgar Doblas responen a un perfil més propi de davanter centre. Pascua, per la seva part, rendeix millor per dins per la capacitat que té d’associar-se.

Ara falta saber si continuaran Sebas Cuervo i Raúl Perea, dos jugadors també ofensius, i el central argentí Lautaro Zin. El club, de moment, no s’ha pronunciat al respecte.

Amb l’esquelet del Vilanova 2020/2021 ja definit, Agus treballa sense pressa però sense pausa per completar la defensa. “Serà un estiu amb oportunitats i hem d’estar atents”, apunta l’entrenador, que continua sondejant el mercat de proximitat. I és que ve un curs marcat per la pandèmia, un factor que ja ha derivat en una important rebaixa en les fitxes que percebran els jugadors.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

1 comentari

1 comentari

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol