Search
Close this search box.

El Vilanova confirma que reprendrà la Lliga aquest diumenge a Viladecans

Els clubs es reserven prendre accions legals contra la Federació

L'onze del Vilanova en la primera jornada, al camp del Gavà // G.M.CH.

El Vilanova saltarà diumenge (17.00 h) a la gespa artificial del camp del Viladecans per reprendre la Lliga a Primera Catalana. Així ho ha confirmat a primera hora d’aquesta tarda el club a través de les xarxes socials.

D’aquesta manera, es compleix el que va avançar dilluns Xavier Laffitte, president del Vilanova, a elPrimer.cat, que l’equip només jugaria si la negativa a fer-ho implica el descens. Com que divendres passat la Federació Catalana va dir que la conseqüència de no jugar és perdre la categoria i, ara per ara, no s’ha pronunciat en un altre sentit, els blanc-i-blaus tornaran a escena diumenge.Sigui com sigui, el Vilanova reprendrà la Lliga a contracor, com la majoria d’equips de la categoria, que s’han sentit ignorats per la Federació Catalana en les peticions que han anat fent per carta al president Soteras.

La principal demanda dels clubs passava per una participació voluntària en la competició sense que s’apliqués cap sanció esportiva als que han manifestat no poder competir en la situació actual de pandèmia.

L’última missiva dels 40 clubs de Primera Catalana a la Federació és d’avui mateix. En el text destaquen que alguns equips que han manifestat que no poden competir, sí que ho faran per obligació amb l’objectiu de defensar sobre el terreny de joc la categoria que els pertoca pels mèrits esportius dels darrers anys.

En l’escrit també afegeixen que hi haurà clubs que per motius econòmics, sanitaris i de responsabilitat mantindran la seva postura de no poder iniciar la competició en la data estipulada.

El Vilanova i la resta de clubs demanaven una sèrie de requisits econòmics i sanitaris per jugar i consideren que no és responsable posar en risc la salut d’uns jugadors amateurs en el context actual de pandèmia. Els clubs es reserven prendre accions legals de manera individual o col·lectiva.

[su_box title=”Primers ajornaments” style=”soft” box_color=”#516e6d”]En la represa de la Lliga, ja hi ha els primers ajornaments per qüestions derivades de la Covid o d’acords entre clubs. Al web de la Federació ja consten com ajornats quatre partits: Manlleu-La Jonquera (subgrup 1A), Parets-Sant Cugat (subgrup 1B), Sant Ildefons-El Catllar (subgrup 2A) i Borges-Atlètic Lleida (subgrup 2B). A més, per xarxes socials el Gavà ha anunciat un positiu en la seva plantilla, motiu pel qual tampoc no es podrà disputar el partit que havia de jugar al camp del Vista Alegre. D’altra banda, el web el Travesser.cat avança que també s’ajorna el Gandesa-Rapitenca del grup del Vilanova (2A).[/su_box]

Comparteix la notícia