El Vilanova diu l’adeu definitiu a la Superlliga amb una derrota per 4-1 contra l’Europa B

Els de Vilagut, plens de baixes, desaprofiten una expulsió local al minut 10

Magu, amb la pilota, pressionat per un jugador de l'Europa B // G.M.CH.

EUROPA B 4 – VILANOVA 1
GOLS: 0-1, Saldaña (13′); 1-1, Víctor (17′); 2-1, Michael (41′); 3-1, Sergi (63′) i 4-1, Buba (72′).

Adeu a la Superlliga. El Vilanova es va acomiadar ahir de manera definitiva del somni de l’ascens amb una derrota per 4-1 contra l’Europa B.

L’onze que va haver d’alinear Vilagut va ser de circumstàncies, sobretot en defensa, un factor que no convidava, precisament, a l’optimisme.

Les sancions d’Iván Torres, Boza i Delchi i la lesió d’Aleix Semur van fer que el tècnic vilanoví ajuntés dos pivots com Frutos i Valentín Volpi i un extrem com Arnau Moya amb Saldaña per configurar la línia de quatre al darrere.

Així i tot, al minut 10 se li va posar de cara el partit al Vilanova amb l’expulsió del central local Boriko, que va fer caure Pozzo al límit de l’àrea després d’una cursa cos a cos entre tots dos des de la zona ampla.

El decorat recordava al del triomf dels de la capital del Garraf al camp del Reus i més quan Saldaña va fer el 0-1 al minut 13 amb un cop de cap al primer pal després d’un córner botat per Matty.

Frutos, a punt de refusar la pilota en presència de Michael // G.M.CH.

Ara bé, a diferència del matx a la capital del Baix Camp, aquest cop el Vilanova no va saber jugar amb superioritat numèrica. Li va faltar serenitat a l’equip de Vilagut, incapaç de seleccionar bé els atacs per voler arribar a dalt massa de pressa.

Víctor va empatar per a l’Europa B al minut 17 en recollir un refús d’Albert Alfonso en un penal llançat per Adnane. La pena màxima l’havia comès Arnau Moya sobre el veloç Michael.

A la mitja hora, el Vilanova va perdre Òscar Garcia, peça clau en la revifada de l’equip, per un cop al genoll esquerre. Els de la capital del Garraf es quedaven definitivament sense brúixola i un mal balanç defensiu va condemnar-los al 2-1, obra de Michael, que va marcar a plaer al minut 41.

En la segona meitat no va canviar el panorama, malgrat dues temptatives inicials de Carlos Contreras i de Magu. Vilagut havia aprofitat el descans per fer debutar el juvenil Adrián en el lateral esquerre.

La lesió d’Òscar Garcia va ser un contratemps més per al Vilanova // G.M.CH.

La presa de decisions del Vilanova en atac va continuar sent deficient, malgrat estar encara amb un home més. S’entossudia a bolcar el joc a la dreta l’equip de Vilagut, quan s’apreciaven més espais a l’esquerra, on evolucionava Carlos Contreras.

Una brutal jugada del lateral Manel pel cantó dret va acabar amb el 3-1 de Sergi al minut 63 i Buba, arrencant en possible fora de joc, va firmar el 4-1 definitiu al minut 72. Poc després també es va quedar amb 10 el Vilanova per l’expulsió de Codina per protestar.

Els de Vilagut havien somiat amb la possibilitat d’arribar a la Superlliga després d’aquelles 14 jornades seguides sense perdre, però els ha faltat l’últim impuls després d’una pèssima planificació del curs i d’una horrible primera volta.

EUROPA: Cordero, Manel, Dani, Boriko, Morlans, Sergi, Jandro (Buba, 59′), Cabezas (Gavarró, 15′), Adnane (Pepe, 80′), Víctor i Michael (Álvaro, 70′).
VILANOVA: Albert, Arnau Moya (Jair, 80′), Frutos, Valentín Volpi (Adrián, 46′), Saldaña, Codina, Òscar Garcia (Xavi Fernández, 34′), Magu (Marc López, 70′),  Matty, Pozzo (Víctor Fernández, 80′) i Carlos Contreras.
ÀRBITRE: Mestrich Palau. Va amonestar els locals Víctor, Manel i Serg; i els visitants Jair, Albert Alfonso, Arnau Moya, Matty i Marc López. Vermelles directes al local Boriko (10′), a Aday Benítez, segon entrenador de l’Europa, (11′), i a Codina (75′).