El Vilanova empata (2-2) contra el Viladecans en un partit amb alternatives

Amir i Pascua, els golejadors dels blanc-i-blaus

Eric protegeix la pilota d'un jugador del Viladecans // G.M.CH.

VILANOVA 2 – VILADECANS 2
GOLS:
1-0, Amir (6’); 1-1, Gurrea (16’); 1-2 Espi (64’), i 2-2, Pascua, de penal, (74’).

El Vilanova va empatar a dos ahir a l’Alumnes Obrers contra el Viladecans en un atractiu duel de la zona alta de la taula.

Si bé, els de la capital del Garraf ja fa un parell de setmanes que han assimilat que els serà impossible arribar al primer lloc, als del Baix Llobregat el partit se’ls presentava com una revàlida per esgotar les opcions d’ascens.

Les alternatives van marcar l’enfrontament. Al minut sis va arribar l’1-0, obra d’Amir, que va recollir la pilota al segon pal després d’un cop de cap de Víctor Miranda. Va ser la primera oportunitat del Vilanova

La rèplica del Viladecans va dur la firma de Gurrea, autor de l’1-1 10 minuts després. L’11 visitant va connectar una precisa rosca amb la cama esquerra des del balcó de l’àrea que va fer inútil l’estirada de Mario.

El Vilanova vol acabar la Lliga el més amunt possible i no s’ha destensat. El Viladecans l’obligava a competir per cada pilota.

Quan el visitant Erik Pérez deixava la banda i tirava cap al centre generava desequilibri, però els blanc-i-blaus es mantenien ferms al darrere.

També treia el cap en atac el Vilanova, com al minut 19, quan Antolínez va centrar cap a Codina, que al segon pal va rematar amb el cap amb perill. Javi Martínez va intervenir per enviar el cuir a córner.

El Viladecans va entrar millor al camp en la segona meitat. Va ser capaç de provar fortuna tres vegades.

Quan el Vilanova es va treure la pressió de sobre amb un tir llunyà d’Antolínez i una centrada d’Eric, una transició ràpida dels visitants va acabar amb l’1-2 gràcies a un cop de cap d’Espi, poderós saltant al segon pal per rematar una centrada des de la dreta.

La trepitjada sobre Pascua que l’àrbitre va sancionar amb penal // LUIS FERNÁNDEZ

El Vilanova no va defallir i una trepitjada de Marc Martínez sobre Pascua va acabar amb penal. Va ser una acció imperceptible al moment, però la va veure l’àrbitre, que era molt a prop.

El mateix Pascua va enganyar Javi Martínez des dels 11 metres i va situar el 2-2. Era el minut 74.

En la recta final, el partit es va trencar. Doblas i Jair van disposar d’una doble temptativa per trencar l’empat a favor del Vilanova. I en l’última jugada del partit, al cinquè minut del descompte, Mario va evitar el 2-3 en un cop de cap de Favio.

VILANOVA: Mario, Toni, Saldaña, Víctor Miranda, Tomás, Antolínez, Eric, Codina (Iloie, 70’), Edgar Doblas (Marc López, 91’), Pascua i Amir (Jair, 70’).
VILADECANS: Javi Martínez, Lara (Eloy, 74’), Marc Martínez, Espi, Castilla (Galán, 54’), Chechi (Biel, 54’), Gurrea, Cepeda (Víctor, 84’), Favio, Cabré i Erik Pérez (Cabello, 70’).
ÀRBITRE: Sánchez Pin. Va amonestar els locals Codina, Eric, Toni, Miranda i Cardeñoso (preparador físic), i els visitants Chechi, Lara, Marc Martínez i Alberto Triguero (entrenador).