El Vilanova, golejat a Martorell amb una alarmant fragilitat defensiva

Els d'Agus maquillen (5-2) a última hora una 'maneta' dels locals

Roger Peña, de genolls, entre dos jugadors del Martorell // G.M.CH.

MARTORELL 5 – VILANOVA 2
Gols: 1-0, Olid (41′); 2-0, Xavi Marco (49′); 3-0, Olid (54′); 4-0, Olid (56′); 5-0, Olid (79′); 5-1, Matty (85′) i 5-2, Enric, en pròpia porta, (86′).

La feblesa defensiva que el Vilanova havia exhibit en la pretemporada, amb massa gols encaixats, es va confirmar ahir al camp del Martorell d’una manera alarmant. Els d’Agus, terriblement fràgils al darrere, van perdre per 5-2.

Un gol de Matty i un altre en pròpia porta en menys d’un minut a les acaballes del matx van maquillar la ‘maneta’ que havien firmat els locals en 80 minuts. Olid es va posar les botes amb quatre dianes.

El Vilanova és un mar de dubtes en la rereguarda i concedeix massa amb errades individuals i col·lectives.

Ni Luca ni Víctor Miranda, dos puntals el curs passat, es van salvar de la desfeta general de la defensa. Tampoc Roger Peña, que va acabar rellevat per Iloie. Saldaña va tornar a patir molt en el lateral dret i el porter Pacheco no acaba de transmetre la seguretat necessària.

La primera meitat va ser equilibrada i amb poques ocasions a les dues porteries. D’entrada, va tenir una mica més de presència ofensiva el Martorell, tot i que sense posar a prova Pacheco.

El Vilanova va millorar quan va poder fer una passa endavant i pressionar la sacada de porteria del porter local, però va tornar a ser molt pla en la generació de joc.

Agus va ajuntar aquesta vegada Antolínez, Roberto i Matty a la sala de màquines sense que l’equip pogués imposar el ritme que li convenia. Jair i Pascua van jugar a les bandes i Edgar Doblas, malparat en la majoria de duels d’esquena a la porteria, va ser la punta de llança.

Un xut de falta de Jair va ser l’única temptativa amb cara i ulls dels blanc-i-blaus, que vestien de groc, en la primera meitat.

El matx es va començar a decantar a favor del Martorell a partir del minut 41, quan Olid va estrenar el resultat amb un llançament de falta a l’escaire.

Malgrat l’1-0, feia la sensació que el Vilanova tindria opcions després del descans, però l’equip es va desfer en defensa a partir del 2-0 tot rebent tres gols en només set minuts.

Al minut 49, el Martorell va incrementar la renda després d’una mala entrega de Víctor Miranda en zona defensiva. Ross se’n va aprofitar per contactar amb Xavi Marco, que va batre Pacheco amb un tir creuat.

Pascua, perseguit per Ross // G.M.CH.

Matty va respondre amb un xut al travesser, però de seguida va arribar el 3-0. Luca va veure com la pilota se li esmunyia per sota de la bota en una passada a l’àrea i Olid, lliure de marca, va fer el seu segon gol del matí. En ple desconcert de la defensa del Vilanova, Olid va firmar el 4-0 també sense oposició.

Agus va moure la banqueta buscant frenar la sagnia. Tot i que la remuntada era utòpica, Pascua va fer lluir el porter Toni amb un tir creuat al minut 77. Poc després Olid va tancar el seu festival aprofitant una pèrdua de Luca. El 9 dels locals va veure avançat Pacheco per enviar-li la pilota per damunt des de lluny.

A última hora, Matty va retallar diferències amb un xut des del balcó de l’àrea i Enric es va fer el 5-2 en pròpia porta després d’un rebot en una rematada de Pascua que havia tret el porter.

MARTORELL: Toni, Martí, Carles, Enric, Marc, Bernat, Arévalo (Òscar, 87′), Ross, Olid (Carles Servan, 81′), Àlex Torres (Jesús, 81′), i Xavi Marco (Pol, 75′).
VILANOVA: Pacheco, Saldaña (Toni, 71′), Luca, Víctor Miranda, Roger Peña (Iloie, 63′), Antolínez, Jair (Xavi Fernández, 63′), Roberto (Codina, 63′), Edgar Doblas, Matty i Pascua.
ÀRBITRE: Navarro Navarro. Va amonestar els locals Olid i Carles, i el visitant Edgar Doblas.