Search
Close this search box.

El Vilanova i la resta d’equips de Primera Catalana posen requisits per tornar a jugar

Els clubs s'adrecen a la Federació tot demanant aclariments

Tomás Teruel condueix la pilota en el Gavà-Vilanova de la primera jornada // G.M.CH.

El Vilanova i la resta dels 39 equips de la Primera Catalana posen una sèrie de requisits per tornar a jugar i demanen a la Federació Catalana una sèrie d’aclariments davant l’OK de la Generalitat per a la represa de la competició. Ho han fet a través d’una nova carta enviada avui al president Joan Soteras. Ahir en van parlar en una reunió telemàtica.

Un dels grans dubtes que plana entre els equips és si la participació en el que resta de temporada és obligatòria. En el text adreçat a Soteras, els clubs esmenten que a partir de diferents delegats territorials van rebre informacions segons les quals podien decidir si volien/podien competir aquesta temporada o no, i que no hi hauria cap mena de penalització esportiva i econòmica.

Aquest és un dels punts que detallen en la carta i pregunten si es permetrà que un club opti per no jugar el que resta de la temporada actual. I demanen que si és així, no hi hagi cap penalització esportiva ni econòmica.

La carta continua amb qüestions referents al pla de competició: quin seria? Podria variar si s’admet que hi hagi equips que no hi participin? Recolliria ascensos i descensos? Quines serien les dates previstes? A la vegada, demanen que el nou pla es consensuï amb els equips.

Respecte del pla de competició els clubs també fan demandes com ara que només es jugui els caps de setmana tenint en compte que la Primera Catalana és futbol amateur; que hi hagi alternatives si no es pot finalitzar la temporada, i que es respectin les setmanes mínimes d’entrenaments abans de competir.

Quant a les sessions preparatòries, els clubs advoquen per la possibilitat de fer grups bombolla, per poder jugar amistosos, per l’extensió horària podent eludir el toc de queda i per la involucració de la Federació en les gestions amb municipis amb restriccions específiques d’ús d’instal·lacions.

Controls PCR sense cost i públic als camps o ajudes econòmiques

Pel que fa a l’aspecte sanitari, els clubs demanen rebre les mateixes prestacions quant a controls PCR i d’altres que es facin a categoria estatal i sense cost econòmic per als clubs. En la carta destaquen que estem parlant de jugadors amateurs que tenen d’altres ocupacions i s’ha de vetllar per la seva seguretat i la de tots. També demanen facilitats per complir amb tots els protocols sanitaris que s’exigeixin.

L’economia també preocupa els clubs i demanen garantir l’assistència de públic als camps per poder tenir ingressos. En cas que no fos possible l’accés de públic, advoquen per compensacions que ajudin a reduir les despeses d’arbitratges i de desplaçaments.

Segons els clubs, en categories superiors en les quals s’està competint sense públic, es reben subvencions que no hi són a la nostra categoria (per exemple, programa Impulsa) i que entenem que, en fer reprendre la lliga equiparant-la a l’estatal, s’haurien de donar.

Els clubs acaben demanant a la Federació que faciliti certificats conforme tots els membres del club estan autoritzats a saltar-se qualsevol mena de confinament perimetral per poder anar a entrenar o a competir, juntament amb el certificat d’autoresponsabilitat.

El Vilanova dóna suport a tots aquests punts. Al president Xavier Laffitte li preocupa seriosament les qüestions econòmiques i de salut dels jugadors i tècnics.

Comparteix la notícia