Search
Close this search box.

El Vilanova ja sap que la conseqüència de no jugar és el descens

La Federació s'empara en la voluntat de l'Assemblea del 20 d'agost

Xavier Laffitte, president del Vilanova // G.M.CH.

El Vilanova ja sap que si declina participar en la represa de la Lliga, podria baixar de categoria. Així es va manifestar ahir a la tarda la Federació Catalana, a través del president Joan Soteras, per respondre les dues darreres missives que li havia enviat la comissió de clubs de Primera Catalana. Els equips havien reiterat que els faltava informació sobre els efectes de no jugar per pronunciar-se sobre si competiran o no.

Ara els clubs ja coneixen que el descens és la conseqüència directa de no jugar. Només canviaria aquest escenari, segons la Federació, si les categories de més avall no es poguessin reprendre per motius sanitaris. El que no hi hauria seria una sanció econòmica.

En la resposta de la Federació Joan Soteras s’empara en la necessitat de complir amb la voluntat de l’Assemblea General del 20 d’agost de disputar les competicions sempre que fos possible i que en cas contrari podria incórrer en greus responsabilitats.

Descens, sí; multa econòmica, no

Soteras adverteix que amb relació a les conseqüències de no competir, són les previstes al Reglament General, el qual no pot ser alterat en perjudici de tercers, ja que de fer-ho, la junta també podria ser-ne responsable.

I continua: El que no perjudica cap tercer, i per això la Comissió Interterritorial va demanar en el dia d’ahir (per dijous) que la junta directiva ho estudiï, és deixar sense efecte les sancions de multa accessòria, en el cas de renunciar a la competició, però les conseqüències esportives, en tot cas, haurien de ser aplicades, llevat que per decisió de les autoritats sanitàries no fos possible reprendre la resta de competicions territorials de sènior masculí.

Segons la Federació, només en aquest últim supòsit, podria valorar-se que les renúncies no tinguessin conseqüències disciplinàries, per no causar cap perjudici als clubs de categories inferiors, però s’ha de contemplar com un escenari excepcional i certament remot.

En la carta, Soteras també informa que la Federació continua treballant per intentar ajudar els clubs atenent les dificultats econòmiques que els afecten arran de la pandèmia. En aquest sentit, afirma que està obert a una rebaixa de les tarifes arbitrals, com havien demanat els delegats territorials, i advoca per la presència de públic als camps.

Els clubs de Primera Catalana –31 de 40 eren reticents a jugar sense uns requisits econòmics i sanitaris– tenen previst reunir-se aquesta tarda per valorar la darrera resposta de la Federació.

[su_box title=”Reunió amb Gerard Figueras” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Jordi Martínez i Toni López, presidents del Sitges i del Cubelles, juntament amb dos màxims mandataris de dos clubs del Penedès, es van reunir dimecres amb Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat. Li van voler transmetre l’enuig dels clubs de la zona per la destitució de Manel Duran i pel poc diàleg que els ofereix Joan Soteras. Figueras els va escoltar, però els va dir que les qüestions de les quals li van parlar són internes de la Federació, que és una entitat privada. El que sí farà Figueras serà traslladar el malestar dels clubs a Joan Soteras.[/su_box]

Comparteix la notícia