Segueix-nos

Futbol

El Vilanova torna a la feina a l'espera de la reunió dels clubs de Primera Catalana

El Gavà diu que es planta i la Federació continua a la seva

Xavier Laffitte, ahir en l'entrenament del Vilanova dirigint-se a la plantilla // G.M.CH.

El Vilanova va reprendre ahir els entrenaments a l’espera de la reunió telemàtica dels clubs de Primera Catalana d’aquest vespre. Els equips han de posicionar-se davant la falta de diàleg de la Federació Catalana en l’anunci de la represa de la competició el cap de setmana del 27 i 28 de febrer. ElPrimer.cat ja va avançar dilluns a la nit que no es descartava que els equips es plantin.

De moment, el Gavà ja ha dit que no tornarà a jugar. Així ho anunciava Iván Carrillo, el seu president, ahir a Twitter. Davant les decisions unilaterals de la Federació Catalana per tal de vetllar per la salut dels seus jugadors i els seus tècnics, per no poder jugar davant els seus aficionats i davant la greu situació econòmica, hem decidit plantar-nos i no competir aquesta temporada, va escriure.

El Vilanova, ara per ara, no està per la labor de competir amb el plantejament de la Federació. “Volem jugar i la prova és que l’equip ha tornat a entrenar, però demanem que la Federació ens escolti i tingui en compte les nostres peticions. Sense ajudes no és viable econòmicament tornar a competir i també hem de vetllar per la salut dels nostres jugadors i tècnics”, insisteix Xavier Laffitte, màxim mandatari blanc-i-blau. Ahir va estar a l’Alumnes Obrers i va exposar la situació a la plantilla.

Ahir al vespre, segons el portal Futbolcatalunya.com, dels 40 clubs de Primera Catalana, només el Mollerussa i l’Ascó havien dit que jugaran. En la reunió d’aquest vespre es pronunciaran tots els clubs. Es busca la unitat per poder fer força davant la Federació.

La Federació, a la seva

Mentrestant, la Federació Catalana continua a la seva i també ahir al vespre va publicar els calendaris de la represa de les lligues que donen accés a les competicions estatals. El Vilanova reprendria el campionat al subgrup 2A de Primera Catalana el 28 de febrer al camp del Viladecans i el tancaria el 13 de juny al Catllar.

Segons el Pla de Competició acordat el 10 de desembre, el campió s’enfrontaria al guanyador del subgrup 2B en una eliminatòria a doble partit per determinar l’equip que pugi a Tercera. El mateix camí seguirien els equips dels subgrups 1A i 1B. El descens seria per als tres últims de cada subgrup.

Oriol Camacho, a Ràdio Marca

En declaracions al programa ‘Catalunya Futbol’ de Ràdio Marca Barcelona, Oriol Camacho, secretari general de la Federació Catalana de Futbol, ahir va mostrar-se insensible amb les demandes dels clubs de Primera Catalana.

Assegurava que “hi haurà descensos” per seguir l’acordat en la reunió del 10 de desembre i que si s’han d’ajornar partits, com està passant en la majoria de categories que estan en marxa, “s’hauran de recuperar amb la major brevetat possible”, cosa que implicaria partits intersetmanals. Camacho va inisistir en el fet que “els clubs coneixen les condicions de competició des de l’agost i al mes de desembre en vam tornar a parlar”.

Camacho, d’altra banda, s’emparava en les campanyes #Orgullosa i Tots som un equip per compensar les despeses de desplaçaments i d’arbitratges dels clubs.

Sobre els controls sanitaris als jugadors, Camacho va dir que “les proves PCR no es realitzen en cap competició, ni en les Estatals, on es fan tests d’antígens. En l’àmbit català no s’exigeixen cap mena de tests per a la pràctica esportiva perquè no són viables ni econòmicament, ni logísticament ni quant a personal preparat per fer-los”.

Segons Camacho, “la Generalitat, en el pla de desconfinament del sector esportiu, ja va preveure que aquests tests no s’haguessin de realitzar i s’optés per una declaració autoresponsable segons la qual cada federat declara cada 14 dies a través Portal del Federat que no ha tingut cap simptomatologia compatible amb la Covid-19 ni ha estat contacte estret de cap persona que l’hagi tingut. A partir d’aquí, cada equip té un responsable de compliment de protocol, que ha d’estar en contacte amb el nostre comitè mèdic per prendre’s les millors decisions”.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol