El Vilanova traga saliva per vèncer (3-2) el Catllar i obté el 8è triomf seguit a casa

L'equip tarragoní desaprofita un penal en el minut 85

Amir i Eric celebren el gol de la victòria del Vilanova // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

VILANOVA 3 – EL CATLLAR 2
GOLS: 0-1, Rull (7′); 1-1, Pascua, de penal, (11′); 2-1, Edgar Doblas (21′); 2-2, Prades (24′), i 3-2, Amir (58′)

El Vilanova continua sòlid a casa i ja acumula vuit victòries seguides a l’Alumnes Obrers després de superar ahir, no sense patiment, el Catllar per 3-2.

Als blanc-i-blaus els va faltar tenir més control del partit per mantenir més a ratlla els visitants, que en els minuts finals van buscar l’empat amb insistència.

Agus va donar la titularitat per primera vegada a Carlos Sancho, un dels darrers fitxatges, arran de la baixa de Matty, puntal a la sala de màquines, per lesió.

No va començar bé el partit per al Vilanova. Una errada d’Iloie, que va regalar la pilota a Rull en una mala entrega en defensa, va permetre a l’11 del Catllar plantar-se sol davant Pacheco i superar-lo en l’un contra un al minut set.

Tanmateix, va replicar de seguida el conjunt de la capital del Garraf. Va ser gràcies a un penal de Camilo sobre Eric després d’una passada d’Amir dins l’àrea.

L’encarregat de materialitzar la pena màxima va ser Pascua. El porter Gonzo va endevinar que la pilota aniria a la seva dreta, però li va passar per sota del guant. Era el setè gol de l’atacant sitgetà a la Lliga.

De l’empat no va trigar gaire a passar-se al 2-1 del Vilanova, quan Pascua, entrant pel cantó esquerre, va jugar amb Edgar Doblas, que va controlar el cuir i es va posicionar per rematar amb la cama esquerra a la xarxa. El 9 blanc-i-blau anotava la seva segona diana del campionat. Era el minut 21.

Tot seguit, Amir va recollir una assistència d’Eric per fer intervenir Gonzo, i del possible 3-1 es va passar al 2-2 al minut 24, obra de l’exvilanovista Prades. El 10 dels visitants, lliure de marca al límit de l’àrea petita, va rematar una centrada de Rafa Ribeiro, també exjugador blanc-i-blau.

Abans del descans Pascua va estar a punt de marcar el tercer del Vilanova, però va buscar una vaselina de cullera que no li va sortir. El sitgetà havia estat activat per una passada a l’espai d’Amir, que s’havia ajudat del braç per avançar amb el cuir.

Li estava faltant al Vilanova portar el tempo del partit i va continuar igual en la segona meitat. Així i tot, Amir va marcar el 3-2 que seria definitiu al minut 58.

El colombià va culminar amb un bon xut creuat des de l’interior de l’àrea una gran acció col·lectiva. L’havia començat Antolínez amb un canvi de joc cap a Pascua. El sitgetà, partint des de l’esquerra, va trobar al centre Eric i aquest va habilitar Amir amb la punta de la bota.

Antolínez desplaça la pilota davant Prades // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

Ni amb el 3-2 el Vilanova va ser capaç de posar cloroform al partit i el Catllar va tenir opcions diverses per empatar.

Al minut 70 Pacheco va posar l’ai al cor de l’afició deixant córrer la pilota en direcció cap a la porteria, malgrat la presència de Rafa Ribeiro, que poc després va buscar una genialitat de volea.

Els maldecaps per a Pacheco van continuar amb una cessió enrere amb el cap de Víctor Miranda que gairebé l’agafa a contrapeu. I al minut 85 Rafa Ribeiro va enviar al pal un penal. Ell mateix va recollir el refús per marcar, però això no és legal i l’àrbitre no li va donar validesa.

En la darrera jugada del partit Ollé va rematar creuat després de dos córners seguits del Catllar.

Amb la victòria, el Vilanova va acabar la jornada en la quarta plaça a tres punts del Viladecans, el nou líder, després que la Rapitenca tingués jornada de descans.

VILANOVA: Pachecho, Toni, Iloie, Víctor Miranda, Roger Peña, Antolínez, Amir, Carlos Sancho (Codina, 55’), Edgar Doblas (Jair, 76’), Eric (Xavi Fernández, 68’) i Pascua (Jordi Sancho, 88’).
EL CATLLAR: Gonzo, Òscar, Camilo (Fran Marín, 76’), Arnau Ollé, Lucas, Erik, Rull (Jonathan Luna, 68’), Juan Vizcaíno (Ian, 60’), Rafa Riberio, Prades i Billy (Sergio Iglesias, 26’).
ÀRBITRE: Arnau Massana. Va amonestar els locals Pascua, Edgar Doblas i Iloie; i els visitants Rafa Ribeiro i Sergio Iglesias. També va ensenyar targeta groga a Álex González, entrenador visitant.