Search
Close this search box.
,

El vilanoví Albert Jorquera, en una altra iniciativa per frenar la Covid-19

Participa del repte 'Val d'Aran Solidària' de l'atleta Sílvia Puigarnau

Albert Jorquera és un amant de les curses de muntanya // ROGER SALANOVA

El vilanoví Albert Jorquera serà, aquest cap de setmana, un dels acompanyants de la corredora de muntanya Sílvia Puigarnau en el repte ‘Val d’Aran (VDA) Solidària’, del projecte Virginias & Val d’Aran by UTMB. Es tracta d’una iniciativa associada al moviment #YoMeCorono per recaptar fons per la investigació de la Covid-19.

La cita va néixer després que la crisi del coronavirus obligués a suspendre la primera edició de la Val d’Aran by UTMB, que s’havia de disputar entre el 2 i el 5 de juliol i que havia aixecat molta expectació. Per mantenir viu l’esperit de la carrera es va optar per aquesta fórmula solidària

L’objectiu de Puigarnau és fer la volta a la Vall d’Aran corrent sense parar a través del recorregut del ‘Torn dera Val d’Aran‘, de 162 quilòmetres, un dels traçats que havien d’estar inclosos en la Val d’Aran by UTMB. La prova, amb sortida i arribada a Viella, arrencarà aquest divendres a dos quarts de cinc de la tarda. La previsió és que acabi diumenge cap a la una de la matinada. Estarà composta per 13 trams de diferents distàncies i diversos nivells de dificultat.

Jorquera, periodista i corredor de muntanya, farà els trams 10 i 11: Banhs TredósMontcasau, de 19 quilòmetres, i MontcasauRessèc, de quatre quilòmetres més.

La nòmina d’atletes que acompanyaran Sílvia Puigarnau la completen Jordi Gamito, Laia Andreu, Mieria Pons, José Antonio De Pablo ‘Depa’, Pablo Villalobos, Lola Peñarrocha, Ester Casajuana, Íngriz Ruiz, Ricardo Cherta, Ramón Ferrer i Eduard Hernández. Cada atleta donarà 1,5 euros per cada quilòmetre que recorri durant la prova.


L’atleta Sílvia Puigarnau // FACEBOOK S. PUIGARNAU

Jorquera ha volgut formar part d’aquesta iniciativa per “conèixer des de dins aquesta cursa de la Vall d’Aran i, sobretot, per acompanyar la Sílvia, una atleta a qui conec des de fa anys. El repte solidari que s’ha plantejat val molt la pena”. Durant el confinament, el vilanoví ja ser part activa d’una iniciativa similar sent un dels promotors del Challenge #Jocorroacasa, també destinat a recaptar fons per a la campaña #YoMeCorono.

Des de Val d’Aran by UTMB volen donar suport a metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la SIDA, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que estan treballant de valent per donar resposta al més aviat possible a la pandèmia. La carrera es podrà seguir per Internet a través del seu web.

Es poden apadrinar trams posant-se en contacte amb l’organització a través del correu electrònic de la prova: info@aranbyutmb.com. També es pot col·laborar amb el repte comprant el torró solidari, ideal per a esportistes, mitjançant el web de Virginias.

EL REPTE, AL DETALL (clica en la imatge per fer-la gran)

Comparteix la notícia