Search
Close this search box.
,

El vilanoví Joan Font descompta les hores per tornar a posar-se un dorsal

Estarà diumenge en el Campionat de Catalunya de Contrarellotge

Joan Font, durant un entrenament // INSTAGRAM JOAN FONT

El ciclista vilanoví Joan Font es tornarà a posar un dorsal diumenge vinent en el Campionat de Catalunya de Contrarellotge, que es disputarà al Circuit de Montmeló si no hi ha cap contraindicació per la crisi de la Covid-19. Font competirà en la categoria d’Elit i en Tàndem fent equip amb Ignasi Ávila. Serà la seva primera cursa després del confinament. La prova es disputarà seguint tots els protocols sanitaris

“La pandèmia està provocant que el 2020 sigui un any ple d’incerteses, com en altres disciplines de la vida. En el nostre cas el calendari està agafat amb pinces. No saps ben bé si les carreres marcades s’aniran disputant. Esperem poder córrer diumenge”, apunta Font. El vilanoví no pot deixar de banda la seva preparació. “Hem de combinar el treball de volum i d’intensitat segons si s’apropa o no una carrera per no perdre el to”, afirma.


Font i Ávila, en la concentració d’Altea // RFEC

La modalitat de tàndem ha permès a Font estar entre els millors del món del ciclisme adaptat fent parella amb Ignasi Ávila, que pateix una discapacitat visual. En l’horitzó de tots dos estan els Jocs Paralímpics de Tòquio de 2021, previstos per a l’estiu vinent, però fins aleshores no tenen clar quines curses podran disputar per arribar-hi en el millor pic de forma possible. “Entrenem molt pel nostre compte i quan tenim carrera ens trobem uns dies abans. Ja fa anys que correm junts. La compenetració la tenim molt assimilada”, diu Font.

A principis d’agost van estar a Altea en una concentració amb la selecció espanyola de ciclisme adaptat en carretera. “Feia molt de temps que no ens trobàvem i la trobada va servir per entrenar plegats i fer alguns tests. Tot ajuda”, indica el vilanoví, triple campió del món en tàndem i plata en els Jocs Paralímpics de Rio el 2016. Ara ja descompta els dies per tornar creuar una línia de meta.

Comparteix la notícia