Search
Close this search box.

A Segona Catalana advoquen per competir amb ascensos i sense descensos

El Sitges i el Cubelles donen suport a la proposta

Àlex Laguna, jugador del Sitges // G.M.CH.

El Sitges i el Cubelles donen suport a un comunicat conjunt de clubs de Segona Catalana a través del qual s’insta a la Federació a dialogar per buscar el millor format per a la competició que es vol endegar per suplir la Lliga, anul·lada per aquesta temporada 2020/2021. L’Olivella prefereix desmarcar-se’n.

Des de la Federació es va decidir cancel·lar la competició de Segona Catalana després d’una consulta feta als clubs. És l’única competició territorial que no es reiniciarà amb el format de Lliga i no tindrà ni ascensos ni descensos.

El comunicat al qual s’han adherit el Sitges i el Cubelles s’ha fet públic avui després d’una reunió telemàtica entre representants dels sis grups de Segona Catalana una vegada s’ha confirmat que la Federació ha proposat una competició alternativa en format de Copa.

D’entrada, els clubs es mostren sorpresos per la no represa de la categoria quan la resta es començaran a disputar la setmana vinent (20 i 21 març). Creiem que no s’han buscat les vies òptimes per a la represa de la mateixa, apunten.

Aclariment sobre la consulta

En el comunicat, els clubs aclareixen que els que van votar NO a la represa, en molts dels casos, ho van fer amb relació al nou calendari proposat. Els clubs veuen inviable la disputa de partits a les 19:00 h en dimecres a 50 quilòmetres de distància i amb l’obligació d’acabar màxim a les 21:00 h per complir amb les restriccions del toc de queda. Entenen que formen part d’una categoria amateur i que cap dels participants es dedica exclusivament a la pràctica de l’esport. Segons apunten, molts dels ‘NO’, es deuen a motius aliens a l’àmbit esportiu.

Ascensos, sí; descensos, no

En el mateix comunicat els clubs es mostren oberts a disputar una competició alternativa proposada per la Federació. Això sí, advoquen per un torneig amb un mínim de competitivitat i demanen que, com ha proposat la Federació Aragonesa, els guanyadors assoleixin l’ascens a la categoria superior (en aquest cas a Primera Catalana) i que no hi hagi descensos.

Segons els clubs, conegut el format proposat, no existeix cap al·licient competitiu, el que fa impossible que els jugadors hi vulguin ser partícips. Entenem que el pla de competicions 2020/2021 contemplava l’ascens de sis equips de la categoria i que no ha de perjudicar per a la confecció de la 1a catalana 2021/2022.

I afegeixen: Ja suposa una afectació important amb el gruix d’equips que formaran la 2a catalana 2021/2022. Entenem que el fet d’ascendir dos, quatre o sis equips no afectaria en el format de 1a catalana ni de la mateixa 2a Catalana de la temporada següent.

Propostes de 3a i 4a Catalana a jugadors

Els clubs també diuen que els jugadors han manifestat el seu rebuig de jugar partits o competicions amistoses amb la finalitat de passar les setmanes o els mesos fins a arribar al juny. I continuen: ens trobem en una situació crítica, ja que els clubs de 3a i 4a catalana, arran del comunicat de la no disputa de la competició a 2a Catalana, han trucat a jugadors per incorporacions immediates. Necessitem de manera urgent poder garantir que disputaran competició i que podran competir fins a finals de juny igual que la resta de categories.

Xifres d’arbitratges

Per acabar, els equips assenyalen que la competició proposada i de caràcter amistós, surt amb uns preus d’arbitratge superiors a les tarifes de 2a Catalana: 138 € per partit, quan són 107 € el preu real d’un partit de 2a catalana. A banda d’això, no es contemplen assistents, fet que fa que la competició manqui de serietat quan el que s’està buscant és que els protagonistes hi formin part. Entenem que si la Federació vol que els clubs hi participin, el format ha de ser acord amb el nivell que s’hi participa. Garantir la disputa amb àrbitres assistents i fixar el preu en 161,50 € com els partits de pretemporada.

Per tot plegat, els clubs demanen una reunió telemàtica amb els responsables de la Federació amb l’objectiu de valorar una proposta de format i apropar postures abans de confirmar inscripcions.

[su_box title=”Una Copa amb incentius econòmics en forma de descomptes per suplir la Lliga” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Per suplir la Lliga, la Federació aposta per una Copa amb dues fases (lligueta i eliminatòries) i incentius econòmics en forma de descomptes de cara al curs que ve. El campió, a banda d’un trofeu, rebrà una subvenció del 100% dels arbitratges de la temporada 2021/2022. Per al subcampió, la subvenció serà del 50% i per als dos semifinalistes que es quedin pel camí, del 25%. A més, els quatre semifinalistes tindran també una subvenció en la quota d’inscripció de la propera campanya. La competició arrencarà el 28 de març. La participació serà voluntària. Les inscripcions, gratuïtes, es tanquen dimecres que ve.[/su_box]

Comparteix la notícia