Search
Close this search box.
,

Els Consells Esportius també demanen declarar l’activitat física com a bé essencial

Han fet arribar un manifest a la Generalitat amb aquesta petició

Els Consells Esportius organitzen un munt d'activitats a Catalunya // TWITTER CONSELLS ESPORTIUS DE CATALUNYA

Els Consells Esportius de Catalunya també han demanat a la Generalitat declarar l’activitat física com a bé essencial. Ahir van presentar un manifest on s’insta al Govern a obrar en aquest sentit.

El document assegura que, igual que la cultura, l’activitat física és necessària per a la salut, el benestar i la qualitat de vida de tota la ciutadania.

El president de la Unió de Consells, Jaume Domingo, afirma que “la pràctica de l’activitat física s’ha demostrat segura i en el context de la pandèmia i la crisi social i econòmica que ha provocat cal protegir-la i assegurar el seu accés a tothom, especialment als escolars”

DECLARACIÓ DE L’ACTIVITAT FÍSICA COM A BÉ ESSENCIAL

Pels consells esportius la declaració de l’activitat física com a bé essencial ha de servir per assegurar i garantir que l’esport és essencial pel benestar de la ciutadania i que, mantenint els protocols de seguretat, higiene i salut que s’han aplicat fins ara, es permeti establir el manteniment dels programes d’esport escolar, els entrenaments esportius i l’activitat física de gimnasos i piscines climatitzades.

Els consells esportius també han reclamat que es mantinguin les partides destinades a les activitats fisicoesportives dels pressupostos del Consell Català de l’Esport i reclamen l’activació del Pla de Xoc per l’esport a les escoles que han proposat al Govern de la Generalitat.

Per Jaume Domingo, “la declaració de l’activitat física com a bé essencial hauria d’assegurar elaborar una normativa que faci possible i reguli l’accés a l’activitat física de la ciutadania i permeti la represa de l’activitat i entrenaments”.

[su_box title=”Es demanen ajudes en tres grans blocs” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Tot i les ajudes anunciades pel Secretari General de l’Esport, el tancament de l’activitat física també està tenint un fort impacte econòmic a tot el sector esportiu de Catalunya. En aquest sentit, els consells esportius consideren que les ajudes s’haurien de diferenciar en tres grans blocs: el sector empresarial, les entitats sense ànim de lucre i les administracions locals que són les principals prestadores de serveis esportius a la ciutadania. Amb tot això, els consells esportius demanen al govern de la Generalitat que desenvolupi els mecanismes necessaris, dins les bases de subvencions de les entitats sense ànim de lucre, per assegurar i garantir la subsistència de les entitats esportives davant els efectes que de la Covid-19 se’n puguin derivar.[/su_box]
Descarrega’t el manifest

Comparteix la notícia