Search
Close this search box.

Els 20 i 21 de març, dates límit per reprendre’s les lligues territorials i de base

La Primera Catalana tornarà sense saber si hi haurà descensos

El Sitges i l'Olivella no saben si reprendran la Lliga // G.M.CH.

La Federació Catalana de Futbol s’ha posat com a data límit el cap de setmana del 20 i 21 de març per reprendre els campionats de Segona Catalana en avall i de futbol base atenent al Pla de Competicions. Així en va informar ahir a la tarda als clubs a través d’una circular.

Arran de les últimes restriccions aprovades pel Procicat, que tenen vigència fins al 28 de febrer, no serà possible que la pilota rodi en aquestes categories a partir del 6 i 7 de març, com havia previst la Federació la setmana passada.

Segons la Federació, si l’autorització per a reprendre les competicions arriba més enllà del 20 i 21 de març, l’ens determinarà la impossibilitat que es produeixin efectes classificatoris en la present temporada i en les categories afectades i proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos. En altres paraules, la temporada seria nul·la en aquestes categories.

La represa de la Primera Catalana es manté per al cap de setmana que ve, però els equips tornaran a la competició o hi renunciaran sense saber si la conseqüència de negar-se a jugar seria el descens.

Si no es poguessin reprendre els campionats de Segona Catalana en avall, la Federació podria valorar que les renúncies no tinguessin conseqüències disciplinàries. La setmana passada veia aquest supòsit com a remot. Ara, arran de les restriccions de la Generalitat vigents fins al 28 de febrer, ja no ho és tant, segons el que explica en la circular enviada ahir als clubs. Mentrestant, la velocitat de propagació del virus està avui al 0,99 i la previsió és que demà superi l’1. És un creixement que procupa perquè les UCIs encara no s’han buidat.

D’altra banda, en el mateix escrit d’ahir, la Federació detallava les bonificacions en els arbitratges per a la represa de la Lliga a Primera Catalana. Se li aplicaran al Vilanova si acaba tornant a la competició. El descompte és de 34 euros. Es passa dels 471,30 als 436,88.

Comparteix la notícia