Segueix-nos

Escacs

Els equips A, B i C de la Gran Penya aconsegueixen l’ascens de categoria

Els de la capital del Garraf tornen a Primera Divisió

Gran temporada per als equips de la Gran Penya // GRAN PENYA

Històrica temporada per a la secció d’escacs de la Gran Penya de Vilanova i la Geltrú. Els equips A, B i C de l’entitat van tancar la temporada a la Lliga Catalana pujant de categoria.

L’equip A, que havia recuperat el lideratge de Segona Divisió la setmana anterior, es va jugar l’ascens contra el Casino Prado de Sitges, un enfrontament que els darrers anys ja és tot un clàssic.

Als de la capital del Garraf només els servia la victòria si no volien dependre d’altres resultats poc probables (que al final s’han donat) per aconseguir l’ascens. Finalment, la Gran Penya es va imposar per un còmode 5,5 a 2,5, tot i que els uns i els altres portaven, sobre el paper, dos equips molt semblants de nivell.

Així doncs, els vilanovins, amb 7,5 punts de nou, tornen a Primera Divisió, categoria que havien perdut la temporada passada. Convé destacar el mestre català Guillem Buxadé, que amb 82 anys, ha estat el pitxitxi de l’equip amb uns increïbles 7,5 punts de 8.

L’equip B de la Gran Penya ja tenia la feina feta abans de la darrera jornada. Només el Santpedor D va plantar-li cara. Van brillar les joves incorporacions de Daniel Sánchez i David López.

L’equip C, en un frec a frec per la primera posició amb el Berguedà B, havia de guanyar com a mínim per 3-1 per aconseguir l’ascens. Els de la capital del Garraf van respondre bé a la pressió i van imposar-se per 4-0 al Peons del Bruc C. Al final, premi merescut.

El conjunt D va acabar segon i el sub-12, a mitja taula.

PUBLICITAT

Més a Escacs