Segueix-nos

Vela

Els Jocs de Tòquio, gran objectiu del vilanoví Àlex Muscat per aquest 2021

El regatista busca la seva primera participació olímpica

Àlex Muscat vol estar en els pròxims Jocs // SAILING ENERGY

Objectiu, Tòquio 2021. El regatista vilanoví Àlex Muscat s’ha plantejat com a gran repte d’aquest any participar en els Jocs Olímpics de l’estiu que ve. Competeix en la classe Finn. “Ho tinc entre cella i cella i treballaré al màxim per aconseguir-ho”, assegura. Seria la primera cita olímpica de la seva carrera.

Des d’ahir està a Cadis en una concentració amb la selecció espanyola per testar nou material. Tota la seva posada a punt està enfocada a la Finn Gold Cup de Porto, que del 5 al 12 de maig vinents decidirà la darrera plaça europea de la classe per als pròxims Jocs.

Muscat en serà un dels aspirants. “És una repesca i tenim nivell per obtenir el passaport per a Tòquio, però no serà fàcil pel potencial que també tenen els altres sis països participants”, assenyala.

La crisi de la Covid també va afectar el món de la vela durant el 2020. El calendari va quedar limitat. La pandèmia va fer que Muscat centrés totes les forces en el Campionat d’Europa de Polònia, disputat el passat setembre.

El vilanoví hi va fer un bon paper i va obtenir una meritòria quarta posició. “A pesar del mal temps, vaig arribar a liderar la prova. Ara vull aconseguir una versió millorada de l’Europeu per tenir més opcions d’estar a Tòquio”, indica.

Muscat, de 35 anys, pertany al Club Nàutic Garraf. Es va iniciar en la vela de ben menut al Club Nàutic Vilanova. “Vaig començar navegant en la classe Optimist per pura diversió i amb 10 anys vaig entrar a la selecció catalana”, recorda. Des d’aleshores no s’ha deslligat mai de la vela lleugera. Ja va ser preolímpic a Pequín 2008 en la classe Làser Standard i a Londres 2012 i Rio 2016 en la classe Finn.

A principis d’aquest mes de febrer el regatista de la capital del Garraf va ser nomenat millor navegant de 2020 en la Festa de la Vela Catalana, que organitza la Federació Catalana de l’especialitat. “Rebre aquest guardó va ser una alegria molt gran. Els vots els donen la gent de la vela i això fa que ho valoris més. És la recompensa a tants anys en aquest món”, recalca

Ara Muscat para molt poc per Vilanova. Està centrat en la seva preparació. “En la nostra especialitat es conjuguen moltes coses. És bàsic tenir coneixements del material del vaixell per portar-lo el millor possible i acumular hores de navegació. També cal una bona condició física. Treballo amb pesos i bicicleta. A més, és important tenir coneixements de meteorologia i dels vents i estudiar les condicions del temps d’on es fan les regates”, explica. El vilanoví espera que la Finn Gold Cup de Porto sigui el trampolí cap a Tòquio.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Vela