Search
Close this search box.
,

Els reptes personals, una font de motivació en temps de coronavirus

El vilanoví David Pardo, a per les 2 hores i 30 minuts en marató

David Pardo, durant una cursa // ARXIU

En un 2020 amb un calendari de curses trinxat arran de la pandèmia, els reptes personals s’han convertit en la motivació que ha portat corredores i corredors d’arreu a devorar quilòmetres.

Aquest és el cas de David Pardo, atleta amateur vilanoví de 42 anys que aquest dissabte tancarà el Rainbow Virtual Series, una iniciativa virtual promoguda en temps de coronavirus, amb una marató en què vol baixar de les dues hores i 30 minuts o batre la seva millor marca en la distància, dues hores i 32 minuts.

El Rainbow Virtual Series va ser llançat per La Bolsa del corredor -web especialitzada del diari Sport– i el seu club de running, el BCTEAM, amb el suport d’EasyPromos.

Es tracta d’un circuit de set carreres virtuals que va arrencar el 24 de maig i que ha volgut suplir la falta de curses des del mes de març. Es podia córrer on fos i s’havien de completar unes distàncies concretes en uns dies marcats. El colofó per a David Pardo arriba aquest dissabte amb la prova final, la marató.

“En un any sense carreres per la crisi del coronavirus vaig pensar que aquest Circuit seria ideal per seguir entrenant amb un objectiu. Era una manera de motivar-me”, explica.


El vilanoví va seguir el full de ruta del Circuit amb tres carreres de 10 quilòmetres (24 de maig, 21 de juny i 27 de setembre), dues de cinc quilòmetres (5 de juliol i 30 d’agost) i una de 21 quilòmetres (18 d’octubre) abans de la marató. I va segon del rànquing absolut amb un temps de tres hores, 29 minuts i 41 segons.

Ara li queda el darrer esforç. Aquest dissabte recorrerà els 42,2 quilòmetres que li falten per cloure el Rainbow Virtual Series. L’acompanyarà Manolo Vázquez, un amic seu, que el seguirà en bicicleta. I durant una estona s’hi afegirà la ribetana Gisela Carrión, campiona d’Espanya de trail, que vol fer un test sobre 10 quilòmetres.

David Pardo arrencarà a dos quarts de nou d’aquest dissabte a la Rambla Arnau de Vilanova, a tocar de l’Escola Ítaca de Vilanova, per tirar cap a Cubelles pel camí vell i fer un circuit circular per la vila de Charlie Rivel abans d’acabar la prova per la zona del passeig marítim.

“Sé que serà difícil fer la meva millor marca personal, ja que no hi haurà ambient de cursa ni públic en l’arribada, però ho intentaré”, apunta l’atleta vilanoví, que corre des que tenia sis anys. El seu objectiu és estar a les 10.59 h del matí al lloc on s’ha marcat l’arribada. No tindrà cap rival davant. El seu únic adversari serà el rellotge.


David Pardo, segon per l’esquerra, amb cinc companys d’entrenament // ARXIU
[su_box title=”…I diumenge exercirà de suport per a un altre repte” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Durant el Rainbow Virtual Series, David Pardo ha estat acompanyat per amics que s’entrenen amb ell i que segueixen les pautes que els transmet. “No em considero cap entrenador. Però, com que fa 36 anys que corro, em veig capacitat per aconsellar i planificar les preparacions de corredors amateurs”, apunta. Sis d’aquests intentaran diumenge baixar de les tres hores en la distància de marató també com a repte personal. David Pardo els acompanyarà en bici per animar-los.[/su_box]

Comparteix la notícia