Search
Close this search box.

“Ens està ajudant molt la qualitat de la plantilla, que com a grup també funciona”

Entrevista a Zigor Bengoa, entrenador de l'Atlètic Vilanova

Zigor Bengoa dona instruccions als seus jugadors // IVÁN JIMÉNEZ-@IMATGES VILANOVA

L’Atlètic Vilanova no perd un partit des del 27 de novembre de l’any passat. L’arribada del tècnic Zigor Bengoa va canviar el pas de l’equip, que amb 13 victòries i un empat en 14 partits ha saltat de la vuitena posició a la segona en el grup 12 de Tercera Catalana. Només puja directament el campió, però la segona plaça també podria tenir el premi de l’ascens. L’entrenador es treu mèrits i destaca la qualitat de la plantilla. 


–Entreu en la recta final de la Lliga. Queden només vuit jornades. Fins on podeu arribar?
–No variarem el que hem fet fins ara. És un tòpic, però hem d’anar partit a partit, setmana a setmana. Ens queda un calendari complicat amb rivals com la Múnia i el Sitges B. La dificultat rau a continuar amb la bona ratxa. Ara ja ens esperen i ens miren diferent.

–Com s’aconsegueix una ratxa de 40 punts de 42 possibles?
–Doncs, tenint una plantilla d’un nivell alt per la categoria. A partir d’aquí he mirat d’ajudar els jugadors perquè estiguin a gust. Al final el jugador juga a futbol perquè li agrada. Si tens un bon grup i regna un bon ambient, tens molt a guanyat.

–T’ho esperaves?
–Al cos tècnic sabíem que la plantilla era bona. Això ens va empènyer a agafar l’equip.
–Què vas demanar als jugadors?

–Tenia la sort que coneixia la major part de la plantilla i ja havia vist diversos partits de l’equip. Tenia molta informació. Els vaig dir que havíem de prestar atenció en quatre punts importants en defensa, en atac i en les transicions, com per exemple, què fer quan recuperem la pilota.

–T’han seguit.
–Realment, ens està ajudant molt la qualitat de la plantilla, que com a grup també està funcionant. Ells s’entenen i es coneixen. Molts són amics. Aquestes connexions són realment rellevants, et donen un plus.

–Vas agafar l’equip vuitè, a 11 punts del líder i a vuit del segon. Ara ja aneu segons. Podeu arribar a enxampar la Penya Jove, que us treu cinc punts?
–És que no depèn de nosaltres. El que depèn de nosaltres és quedar segons. Si fem la nostra feina i estem entre els dos millors segons, podríem tenir la sort de pujar, segons si hi ha vacants. Així doncs, l’objectiu és continuar sumant els màxims punts possibles per estar orgullosos de la feina feta.


L’Atlètic Vilanova està en ratxa // IVÁN JIMÉNEZ-@IMATGES VILANOVA

–Et fa la sensació que se us pot fer curta la Lliga?
–Ja veurem. De moment no m’ho plantejo.

–Us heu anat reforçant, darrerament, per exemple, amb Marc Cols, amb experiència a Primera Catalana.
–Sí. Entre lesions i obligacions laborals, hem anat a buscar reforços i amb Cols tenim un central i pivot de garanties. Era una oportunitat que no podíem rebutjar

–Qui està en un moment dolç és Sergio Ximénez. Motivat, marca diferències.
–Sí, li sobra qualitat i podria jugar més amunt, però té una feina que no li permet estar molt compromès. També necessita sentir-se a gust i important i això estem intentant.

–Dissabte, teniu un bon examen al camp de la Múnia, sisè classificat.
–La Munia és un os. Cada any comença fluix i a mitjan temporada fitxa jugadors i acaba sent molt competitiu. No serà gens fàcil.

Comparteix la notícia