Search
Close this search box.

Erik Roqueta, a punt per a un nou repte professional al Bayer Leverkusen

El sitgetà farà de prepador físic de l'equip sub-19 i de formador

Erik Roqueta, a les instal·lacions del Bayer Leverkusen // E.R.

Erik Roqueta passarà de les agradables temperatures del Carib al fred rigorós del nord-oest d’Alemanya. El sitgetà enfoca un nou repte professional. Ha deixat el Chivas mexicà i ha fitxat pel Bayer Leverkusen, un dels clubs amb més solera de la Bundesliga.

Al conjunt teutó exercirà de preparador físic de l’equip sub-19 i treballarà per la implementació metodològica dels preparadors físics del futbol formatiu professional de l’entitat (del sub-15 al sub-19).

“És una gran oportunitat professional. El Leverkusen és un club històric d’Alemanya. A més, em permet tornar a Europa, més a prop de casa”, apunta Roqueta.

El sitgetà feia gairebé dos anys i mig que estava a Mèxic. Al mes d’agost tenia avançada la renovació pel Chivas, però una trucada des d’Alemanya va fer-li canviar de plans.

L’interlocutor era un català amic seu, l’egarenc Ismael Camenforte, responsable de metodologia del Bayer Leverkusen. “Havíem coincidit al Barça B i manteníem el contacte. De fet, havia vingut a Chivas a fer una formació. Al conjunt alemany necessitaven un preparador físic per a l’equip sub-19 i algú que els ajudés a fer un impuls a l’àrea de preparació física. Va ser aleshores quan va pensar en mi”, explica Roqueta.


Erik Roqueta en l’etapa a Chivas // CD CHIVAS

La proposta que li va arribar del Leverkusen no la va poder rebutjar. Així ho va fer saber el sitgetà al Chivas. “Ho van entendre de seguida. Allà la màxima aspiració de qualsevol mexicà és anar a Europa. Això em va ajudar. No em van posar traves”, assenyala.

Roqueta, de 36 anys, s’incorporarà a l’equip teutó el 3 de gener. Viurà a Colònia. De moment, es farà entendre en anglès, però vol aprendre l’alemany per integrar-se millor tant a l’equip com al país. Serà la seva quarta aventura a l’estranger després d’haver passat per Azerbaidjan, Bahrein i Mèxic.

[su_box title=”Futbol comarcal, futbol internacional i hoquei” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Erik Roqueta és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i té un Màster en Alt Rendiment en Esport Col·lectiu. Va jugar a futbol al Suburense i al Ribes i també a futbol sala a Sitges. En el vessant de la preparació física va iniciar-se en el món de l’hoquei al Club Patí Sitges per fer el salt a l’elit a les files del Reus Deportiu. Després va viure dues experiències exòtiques al futbol d’Azerbaidjan i de Bahrein abans de tornar al món de l’hoquei per treballar amb el primer equip del Barça amb Ricard Muñoz a la banqueta. Posteriorment, va ser el màxim responsable del treball de força del futbol formatiu professional del Barça (Juvenil A, Juvenil B i Barça B). De la Masia va passar al Chivas, on va exercir de cap de rendiment des de finals de setembre de 2019. A partir de 2022 seguirà fent carrera a Alemanya.[/su_box]

Comparteix la notícia