Segueix-nos

Futbol

El 80% dels clubs de Primera Catalana voten per no reprendre la Lliga

Continuen emplaçant a la Federació Catalana a buscar solucions

Xavier Laffitte, president del Vilanova, al centre, en l'entrenament de dimarts // G.M.CH.

El 80% dels clubs de Primera Catalana (32 de 40) van votar per no reprendre la Lliga amb el plantejament que té la Federació Catalana. Així es van manifestar en la reunió telemàtica d’ahir al vespre.

El Vilanova forma part d’aquest gruix d’equips juntament amb l’Alcarràs, el Borges, l’Atlètic Lleida, el Catllar, la Guineueta, el Mataró, el Gandesa, el Gavà, el Júpiter, la Jonquera, les Franqueses, l’Escala, el Lloret, el Manlleu, el Mollet, el Palamós, el Parets, la Rapitenca, el Rubí, el Sabadell Nord, el Sant Ildefons, el Santboià, el Solsona, el Tàrrega, el Tona, la Unificació Llefià, el Vic Riuprimer, el Vic, el Viladecans i el Vista Alegre.

Només es van posicionar per jugar set equips: l’Ascó, el Llagostera B, el Martorell, el Mollerussa, el Sant Just, el Bescanó i el Sant Cugat. I hi va haver una abstenció, la del Can Vidalet.

Els clubs van adreçar una nova carta al president Soteras tot exposant-li allò que van tractar en la reunió. En l’escrit, d’entrada, lamenten profundament que no s’hagin valorat les inquietuds que han transmès i que no s’hagin atès les consideracions que li han fet arribar en les darreres cartes enviades.

També exposen que, malgrat la voluntat sempre manifestada de poder competir, ens trobem davant una situació que no té a veure amb com es va planificar la temporada i que davant la pandèmia la situació és encara més extraordinària i difícil.

Els clubs afegeixen que no poden afrontar la represa de la competició per raons de salut, esportives i econòmiques. Els equips lamenten que no s’ha habilitat cap mesura que vetlli per aquesta situació davant la pandèmia i consideren que no es protegeix a un jugador que és amateur. També destaquen que moltes plantilles han canviat la fesomia per la marxa de jugadors per motius econòmics, esportius o laborals i que tenen problemes per confeccionar plantilles com les de l’estiu.

Els clubs, a més, asseguren que no podem afrontar una despesa important sense tenir garantit cap ingrés en un escenari sense públic ni sense cap subvenció ni ajuda per tirar-ho endavant. Això pot provocar un greu perjudici econòmic no previst en els pressupostos.

Per tot plegat, els clubs demanen a la Federació habilitar solucions adients a les seves necessitats. Som els afiliats a la Federació Catalana de Futbol i l’hem escollit per estar al capdavant per defensar els interessos dels clubs i trobar les millors solucions pel futbol català. Entenem que situacions extraordinàries requereixen mesures extraordinàries com ja van fer la temporada passada, conclouen.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol