Segueix-nos

Poliesportiu

'Fumata blanca' pel repartiment d'horaris dels pavellons de Ribes

El pacte inclou negociar al setembre un futur pla d’usos

Les reunions han arribat a bon port // AJUNTAMENT SANT PERE DE RIBES

La regidoria d’Esports de Sant Pere de Ribes i el Club Handbol Ribes, el Club Bàsquet Ribes, el Club Patinatge Artístic Ribes i el Club Patí Ribes van signar dimarts l’acord sobre el repartiment d’horaris de les pistes poliesportives del municipi per a la temporada 2020-2021 després de la polèmica suscitada dies enrere.

El pacte inclou també el compromís de negociar, al setembre, el pla d’usos que haurà de regir els equipaments a partir de la temporada següent. L’entesa ha estat possible gràcies al procés negociador pilotat pel Centre de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, depenent de la regidoria de Civisme, Convivència i Mediació Comunitària.

L’acord preveu per a la temporada vinent un repartiment d’horaris proporcional al que demanaven les entitats esportives, atenent la disponibilitat dels equipaments, que són dos pavellons i un annex. Aquest acord tindrà validesa a partir del moment que el nou pavelló estigui en funcionament, que es preveu que sigui aquest mes de setembre vinent. Mentre això no succeeixi, la distribució i els horaris dels espais esportius seguiran sent els mateixos que en la temporada anterior.

Totes les parts signants es comprometen a iniciar un procés de negociació al setembre, per tal d’acordar l’establiment dels criteris base que hauran de regir en la distribució d’horaris de les esmentades instal·lacions esportives a partir de la temporada 2021-2022. D’aquesta manera, s’acomplirà el compromís adquirit per la Regidoria d’Esports de Ribes de treballar en l’elaboració d’un pla d’usos dels pavellons i l’annex amb la finalitat de disposar d’un reglament que permeti optimitzar de manera adequada els usos de les instal·lacions. Les negociacions les durà a terme el Servei d’Esports amb el coordinador de cada entitat i el responsable dels pavellons.

La distribució horària

De cara a la temporada 2020/2021, el Club Handbol Ribes podrà disposar de les instal·lacions esportives durant unes 30 hores setmanals. Segons la nova distribució horària, el Club de Bàsquet Ribes té assignades al voltant de 21 hores setmanals; el Club Patinatge Artístic Ribes, unes 10, i el Ribes Club Patí, unes 8.

El regidor d’Esports de Sant Pere de Ribes, Josep Moya, destaca que “l’esport de base del nostre municipi gaudeix d’un ric teixit associatiu, molt actiu i amb força seguiment per part de la ciutadania. Com a govern hi apostem, amb la propera estrena del nou pavelló i amb l’acord sobre el pla d’usos que volem negociar a partir del setembre. El nostre objectiu final és potenciar aquesta complexitat sense que en cap moment s’entorpeixin unes entitats a les altres”.

Segons la regidora de Civisme, Convivència i Mediació Comunitària, Antònia Pulido, “l’entesa assolida en el repartiment d’horaris de les pistes poliesportives és un dels millors exemples del foment de la cultura del diàleg pel qual apostem des del Pla d’Actuació Municipal”.

Adaptats als canvis de previsions

L’acord també determina que les entitats hauran de comunicar com més aviat millor a la resta si finalment no necessiten algun dels espais assignats a l’horari perquè el nombre d’equips conformats per a la temporada 2020-2021 és menor al previst inicialment. En aquest cas, s’haurà de fer un nou repartiment dels espais alliberats, sempre seguint els criteris de cooperació i bona fe. D’altra banda, el document estableix que les entitats podran entrar als pavellons a partir de les 16 h.

El Bàsquet Ribes advoca per ‘construir un marc estable de convivència’

El Club Bàsquet Ribes, en un comunicat penjat a les xarxes socials, destaca que hem assolit un consens que, des del nostre punt de vista, posa els fonaments per construir el marc estable de convivència, just i equilibrat, que tant reclamàvem. El compromís de l’Ajuntament és començar a treballar-hi des de ja mateix, i ho celebrem. Arribar fins aquí no ha estat fàcil (per a ningú), però des del C. B. Ribes creiem fermament que no ens hem de quedar amb això, sinó amb el resultat i l’aprenentatge que tots plegats en podem treure. Ara cal deixar enrere retrets i rancúnies: ningú ha perdut, ningú ha guanyat. Tots hem après, tots hem avançat.

L’Handbol Ribes parla d”acord de mínims’

Per la seva part, el Club Handbol Ribes assegura, també en un comunicat, que és un acord de mínims i indica que signa aquest acord de mediació de bona fe, per aconseguir poder tancar ja uns horaris per a la propera temporada i poder facilitar totes les entitats els horaris a les famílies. Volem fer constar que hem cedit en les nostres pretensions, però que aquestes continuen vigents, ja que no s’ha aconseguit un repartiment equitatiu dels horaris dels pavellons. Tot i ser el club amb més esportistes del municipi, l’Ajuntament ha facilitat més hores de pista sencera a un club amb la meitat de jugadors/es que l’Handbol Ribes.

Ja es té en compte la nova pista coberta
El document signat entre la regidoria d’Esports i les quatre entitats esportives té en compte l’estrena, al setembre, de la nova pista coberta de Ribes, preparada per a la pràctica del bàsquet, el mini-handbol, el handbol i el futbol sala. Les instal·lacions, de nova planta, tenen una superfície total de gairebé 2.000 m2, amb un espai de 5 metres d’amplada de reserva per a grades, tot cobert i divisible amb cortines en tres camps de joc. A l’exterior s’hi ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació de lavabos o vestidors provisionals. L’accés es farà per l’entrada al pavelló actual i més endavant es vol fer un únic vestíbul de control i consergeria. La construcció de les noves instal·lacions esportives ha comptat amb un pressupost d’1,7 M€.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Poliesportiu