Search
Close this search box.

Futbol territorial sènior: amb públic o sense públic?

De moment, hi ha hagut partits a porta tancada i amb aficionats

Al fons, seguidors veient des d'on podien l'Olivella-Sitges a porta tancada de dissabte // G.M.CH.

Ja s’han disputat les dues primeres jornades en les categories territorials del futbol català de la temporada 2020/2021. Els equips han acceptat que han de conviure amb els protocols per prevenir el risc de contagi de la Covid-19. És el que toca. Val més això que no pas no jugar.

L’únic que no convenç és la regulació de l’entrada del públic als camps. Per ara hi ha hagut partits a porta tancada i d’altres a porta oberta amb aforament limitat i mesures de prevenció en els accessos als recintes.

En tots dos casos s’està actuant correctament segons el protocol anti Covid-19 de la Federació Catalana de Futbol, que permet l’assistència de públic. Això sí, quan es juga a porta oberta, és d’obligat compliment la presa de temperatura en l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones.

A partir d’aquí la Federació deixa al club local o al propietari de la instal·lació la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions obrint-se així l’opció de jugar a porta tancada.

Aquest darrer punt és el que fa que hi hagi partits amb públic i sense. En molts casos, els Ajuntaments són els propietaris de les instal·lacions i segons com s’està actuant en cada població, poden entrar o no espectadors als camps.

No hi ha dubte que els ritmes, segons territoris o Consistoris, són diferents, com ha passat en altres capítols de la pandèmia. Al Garraf vam tenir constància d’un compromís entre els regidors d’esports de la comarca, segons el qual, del 26 de setembre al 10 d’octubre, només podia haver-hi un acompanyant a la grada en l’esport base i que en les categories sèniors les cites havien de ser a porta tancada. Aquell període de 15 dies va caducar dissabte.

De moment, fins a l’últim cap de setmana, els partits en categories sèniors a Vilanova van continuar sent a porta tancada; a Olivella el derbi de dissabte entre els vermells i el Sitges també es va jugar sense seguidors a les grades atenent al compromís citat, però a Sitges, els blanc-i-blaus van debutar contra el Moja amb públic a l’Aiguadolç el 4 d’octubre, abans que expirés aquell consens entre regidors.

Més enllà dels límits del Garraf també hi ha de tot. El Moja, de la Lliga del Sitges i l’Olivella, per exemple, també va deixar entrar aficionats dissabte seguint les mesures de seguretat pertinents, i el Vilanova havia jugat a Gavà en la primera jornada sense públic a les grades.

L’assignatura pendent, doncs, és trobar el consens i que tots els equips sèniors juguin amb les mateixes condicions. No deixar entrar aficionats als camps provoca aglomeracions als exteriors de les instal·lacions des d’on es poden veure les evolucions dels jugadors. I una de les mesures anti Covid és, precisament, el distanciament social.

Mentre hi hagi l’opció de jugar a porta oberta en categories sèniors, l’ideal seria fer el possible perquè el públic pugui accedir als recintes, evidentment seguint totes les mesures de prevenció. Els qui porten els bars dels camps també ho agrairan. El gran problema és que les dades de la pandèmia van a pitjor i que potser ens fan fer passos enrere en la desescalada. Paciència!!

Comparteix la notícia