Gerra d’aigua freda per al Vilanova, condemnat per un gol del Gavà al minut 89

Els d'Agus, amb 10 tota la segona part, perden (0-1) el primer partit

Edgar Doblas es lamenta en la primera meitat // G.M.CH.

VILANOVA 0 – GAVÀ 1
Gol: 0-1, Xavi Grau (89′)

Gerra d’aigua freda ahir a l’Alumnes Obrers. Quan semblava que el Vilanova acabaria empatant a zero contra el Gavà després de jugar amb un home menys des del minut 44 per l’expulsió d’Antolínez, els visitants es van endur els tres punts amb un gol al 89.

Va ser la primera derrota del conjunt vilanoví, empipat amb l’actuació de l’àrbitre, que a més de deixar-lo amb 10 durant mig partit en una decisió discutible, va passar per alt un penal comès sobre Edgar Doblas poc abans de l’expulsió.

Agus, finalment, va poder alinear Eric de sortida, però amb l’acumulació de baixes que continua tenint a la sala de màquines, va apostar per jugar amb tres centrals, com al camp del Vista Alegre.

Una rematada al travesser d’Antolínez al minut quatre no va tenir continuïtat i el cabal d’oportunitats a les dues àrees se’n va ressentir.

No va acabar de trobar-se còmode el Vilanova. Quan Eric s’estirava massa, Antolínez quedava massa sol en la creació. Pels carrils, Tomás era més profund que Iloie i a la mitja hora va trobar dins l’àrea Edgar Doblas, que va fer un control massa llarg.

El Gavà estava ben plantat, però tampoc no feia patir el Vilanova en defensa. Over ho havia provat amb un xut creuat.

Tot podia haver canviat si al minut 43 el col·legiat no s’hagués empassat el xiulet en una caiguda a l’àrea d’Edgar Doblas, travat per Dowi. Per acabar-ho d’adobar, immediatament després, Antolínez va protestar tot demanant la segona groga a Quiles per una entrada per darrere i va ser ell qui va acabar amonestat amb la segona cartolina.

Iván Torres protegeix la pilota entre dos jugadors del Gavà // G.M.CH.

Amb 10 homes, Agus va aprofitar el descans per sacrificar Iván Torres, un dels tres centrals, que tenia una targeta. Va canviar-lo per Saldaña i va recuperar una línia de quatre al darrere. Tomás va passar al mig del camp i al minut 59 va acaronar l’1-0 amb una rematada a sobrebot.

No li va quedar més remei al Vilanova que buscar les seves opcions a la contra. El Gavà va haver de sobreposar-se a les lesions musculars de Lebrero, Dowi i Xesc, però mantenia 11 homes sobre el camp i va disposar de més estona de la pilota sense acabar d’amenaçar Javi Martínez.

Rafa Ribeiro es va precipitar en un contracop del Vilanova al minut 77 i Younes va replicar en recollir un mal refús de Javi Martínez, exigit després d’una cessió compromesa de Víctor Miranda.

El gol del Gavà va acabar naixent d’una errada de Rafa Ribeiro quan sortia amb la pilota del darrere després d’un replegament. El davanter brasiler va entregar el cuir a Xavi Grau, que va superar Javi Martínez amb un xut parabòlic des del límit de l’àrea.

El Vilanova va buscar l’empat a la desesperada, amb Víctor Miranda en punta, però el 0-1 va ser inamovible. Tot i la derrota, els blanc-i-blaus continuen com a líders.

VILANOVA: Javi Martínez, Tomás, Víctor Miranda, Iván Torres (Saldaña, 46′), Luca Zarse, Àlex Iloie (Aleix Semur, 85′), Antolínez, Pascua (Raúl Perea, 85′), Eric, Boada (Lucas Ribeiro, 73′) i Edgar Doblas (Rafa Ribeiro, 66′).
GAVÀ: Pau López, Lebrero (Eric Moré, 35′), Dowi (Víctor García, 52′), Fabra, Bertus, Xavi Grau, Over, Quiles (Younes, 63′), Xesc (Pol Gómez, 63′), Joan Vázquez (Ferran, 73′) i Pandiani.
ÀRBITRE: Canavese Pujol. Va amonestar els locals Iván Torres i Antolínez (2) (44′), i els visitants Quiles, Pandiani, Over i Younes.