Search
Close this search box.
,

Gisela Carrión, al Campionat d’Espanya de Trail en “un any estrany” per la Covid

La prova es disputa aquest dissabte a l'illa de La Palma

Gisela Carrión afronta el Campionat d'Espanya // ROGER SALANOVA

La ribetana Gisela Carrión esgota les hores per estar a la línia de sortida del Campionat d’Espanya de Trail Running. La cita és aquest dissabte al municipi d’El Paso, a l’illa de La Palma, a les Canàries.

El recorregut de la prova és de 44 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 5.984 metres, dels quals 2.992 són ascendents.

La prova es disputarà sota un estricte protocol sanitari arran de la crisi del coronavirus. Per participar-hi era obligatori pasar una PCR amb resultat negatiu 96 hores abans de viatjar. La sortida serà esglaonada, a partir de les vuit del matí, en grups de 10 atletes cada 30 segons.

Gisela Carrión ho té tot en ordre per disputar la cursa. Ja està a les Illes Canàries. Abans de viatjar va atendre a elPrimer.cat. La ribetana afronta aquest Campionat d’Espanya sense l’acumulació de carreres d’altres anys en aquesta època.


“La crisi del coronavirus ha limitat molt el calendari. És un any estrany. En un escenari normal, portaria més càrrega de competició. A més, vaig saber que estaria a La Palma amb només un mes d’antelació. He entrenat el que he pogut”, afirma la ribetana.

A El Paso, Carrión haurà de fer front a la humitat de la zona i sap que “serà important la hidratació. És una cursa força ràpida, cosa que em pot beneficiar, però la distància no és la que domino”.

L’única cursa de muntanya que la ribetana porta a les cames des que va esclatar la pandèmia és la Canfranc-Canfranc, al Pirineu d’Osca, celebrada el 13 de setembre. La ribetana va ser tercera. “Allò ja va ser un entrenament per aquest Campionat d’Espanya”, indica.

Demà tornarà a calçar-se les vambes per competir. Ho farà contra algunes de les millors especialistes de l’Estat.

Comparteix la notícia