,

Gisela Carrión, tercera en els 16 quilòmetres de la Canfranc-Canfranc

La ribetana es retroba amb la competició de muntanya

D'esquerra a dreta, Gisela Carrión, Nadege Servant i Maite Maiora // MAYAYO

La ribetana Gisela Carrión va pujar al tercer calaix del podi ahir en la cursa de 16 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu de la Canfranc-Canfranc, una prova cada vegada més prestigiosa que transcorre pel Pirineu aragonès.

Va ser la primera cursa de muntanya que disputava l’atleta del Garraf després del confinament. La tornada a l’escola mai va ser tan emocionant, va escriure la ribetana en una storie al seu perfil d’Instagram.

Gisela Carrión va fer un temps de dues hores, 14 minuts i 21 segons. Només van ser més ràpides que la ribetana, la francesa Nadege Servant, campiona amb un temps de dues hores, vuit minuts i 18 segons i Sara Alonso, segona (2:13:58). Va tancar el Top-4 de la prova la basca Maite Mairoa, tota una referent del trail running.

Durant la cursa, Carrión va coronar el Pic de La Molera, a 2.572 metres d’altura, el punt més elevat del recorregut. Va ser una carrera d’autosuficiència, sense avituallaments.

La Canfranc-Canfranc va englobar quatre curses (75 quilòmetres, 75 quilòmetres amb relleus, 45 quilòmetres i 16 quilòmetres) amb 800 participants entre homes i dones i un cartell de luxe. Hi van ser noms tan rellevants com Jordi Gamito, campió en els 75 quilòmetres, o Luis Alberto Hernando, segon en els 16 quilòmetres.

Durant la cita es van seguir tots els protocols sanitaris anti-Covid-19, amb controls de temperatura i sortides esglaonades (tipus contrarellotge) cada 30 segons. Totes i tots els participants van haver de dur la mascareta posada fins que van començar a córrer.