Gisela Carrión, tercera en l’Sky Pirineu

La prova formava part de l'emblemàtica Salomon Ultra Pirineu, amb sortida i arribada a Bagà

Gisela Carrión, amb la medalla de bronze // FOTO: ALBERT JORQUERA

La ribetana Gisela Carrión va pujar al tercer calaix del podi en l’Sky Pirineu, la prova de pur Sky Running que es va estrenar ahir dissabte dins del programa de curses de l’emblemàtica Salomon Ultra Pirineu. La cita, que tancava la Copa del Món de l’especialitat, va tenir 36 quilòmetres de recorregut i 2.600 metres de desnivell positiu i va transcórrer per diferents paratges del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb sortida i arribada a Bagà.

Carrión va transitar en la quarta posició durant la dura ascensió fins al Niu de l’Àliga, al quilòmetre 14, on la corredora britànica Georgia Tindley havia marcat el quart lloc en el punt de control abans d’abandonar la cursa.

La ribetana va veure’s amb cor de pujar al podi al coll de Pendís, a uns 10 quilòmetres de la meta, quan va començar a pressionar la sueca Emelie Forsberg, la parella de Kilian Jornet. Carrión, en un apassionant frec a frec, va acabar avançant Forsberg i va creuar la línia d’arribada en el tercer lloc amb un temps final de 04:14:09.

La prova la va guanyar l’atleta Basca Ainhoa Sanz, que tot i torçar-se un turmell, va imposar-se amb un temps de 04:01:44. La medalla de plata va ser per la britànica Holly Page, que va creuar la meta només un minut i 45 segons més tard que la primera classificada.

La cursa va ser retransmesa per TV3 en una iniciativa molt aplaudida per als apassionats de les carreres de muntanya.