Gran ambient en l’esperat derbi de Primera Catalana i victòria del Ferroli Ribes

Els blaus guanyen l'Intersport Olària Samà per 88-82 en la pròrroga

El derbi va ser apassionant // CB RIBES

El derbi garrafenc del grup 4 de Primera Catalana no va decebre. El Ferroli Ribes va imposar-se divendres passat a la nit a l’Intersport Olària Samà per 88-82 en la pròrroga amb un gran ambient a la graderia. Va ser una festa del bàsquet. El partit pertanyia a la jornada 10.

Les aficions, que van omplir el pavelló de Ribes, van celebrar cada acció dels seus com un gol. Les alternatives van ser constants. El primer quart va ser per al Samà (18-21) i el segon, per al Ribes (22-18). Al descans, doncs, guanyaven els locals d’un punt, 40-39.

A la represa va continuar el mateix guió. Cap dels dos equips donava el braç a tòrcer. El Ribes va arribar a encadenar tres triples i el Samà va respondre anotant també tres tirs de tres. El tercer parcial es va resoldre amb un 19-19, que deixava el partit completament obert a manca de 10 minuts.

A l’últim quart tampoc no va variar la tònica d’extrema igualtat. I no va faltar la tensió pròpia d’aquests partits. Al final el Ribes va forçar la pròrroga amb dos tirs lliures de Manel.

En el temps extra un parcial de 0-7 del Samà va posar el matx de cara per als vermells. Ara bé, el Ribes, empès per l’afició, va replicar amb un parcial de 15-2 que va deixar el 88-82 final.

[su_box title=”Els dos equips paguen la ressaca del derbi” style=”soft” box_color=”#516e6d”]Com si haguessin pagat la ressaca del derbi, els dos equips van perdre diumenge en la quinzena jornada de Lliga. L’Intersport Olària Samà, tercer a la taula, va caure per 83-52 a la pista del Sant Jordi. No van tenir un bon dia els vermells, que van anar a remolc des del primer quart i es van enfonsar per complet en l’últim (23-0). El Ferroli Ribes, setè classificat, tampoc no va poder treure res de bo de la pista del Molins, on va sucumbir per 78-58. Els locals van marxar al descans guanyant de 10 punts (39-29) i un parcial de 19-8 en el tercer període va acabar de decidir el matx.[/su_box]