Search
Close this search box.
,

Igor De Castañeda busca el tercer triomf en la Lliga Mundial de Karate Combat

El vilanoví saltarà al tatami la matinada de diumenge a dilluns

Igor de Castañeda buscarà la tercera victòria en la Lliga Mundial de Karate Combat // ARXIU

El vilanoví Igor De Castañeda esgota les hores per agafar un vol aquesta mateixa tarda i viatjar fins a Budapest per participar en una nova vetllada de la primera Lliga Mundial de Karate Combat, competició que va arrencar el 2018.

S’hi donen cita els millors especialistes del món. És una modalitat del karate en què està permès el contacte. Es guanya per KO o per punts, com en la boxa. La posada en escena, sobre un tatami amb rampes, és molt ianqui. Els participants utilitzen les tècniques del karate per superar l’adversari. “Un cop amb les cames compta més que un altre amb els punys”, destaca el vilanoví.

El combat d’Igor De Castañeda, corresponent a la categoria ‘middleweight‘, de fins a 84 quilos, està previst per a la matinada de diumenge a dilluns, quan passin 30 minuts de la mitjanit. S’enfrontarà l’azerbaidjanès Shahin Atamov, campió del món de karate amateur. “És un rival defensiu que surt molt bé per la dreta. Ho hem tingut en compte durant la preparació”, assegura el karateca de la capital del Garraf.

Serà el quart combat d’Igor De Castañeda en aquesta Lliga Mundial. De moment, n’ha guanyat dos i n’ha perdut un. La Covid també ha tingut efectes sobre el certamen. El vilanoví no hi competeix des del 21 de setembre de l’any passat.


https://youtu.be/zLzSEiZJCCA


Igor De Castañeda viatjarà a Hongria amb César Córdoba, campió del món de kick boxing. La pandèmia farà impossible que aquesta vegada l’acompanyi el seu pare, el sensei Eduardo Ruiz De Castañeda.

Tampoc no hi serà l’enyorat Igor Montesinos, el seleccionador català de karate vilanoví mort a l’agost i íntim amic de la família De Castañeda. “És molt recent la seva pèrdua, però haig de ser valent i anar a combatre com ell voldria. Quan s’apropava una cita com aquestes sempre el tenia a prop. Aquest cop sé que no el podré veure, però el sentiré. M’agradaria dedicar-li la victòria”, assenyala Igor De Castañeda.

El combat del karateca de Vilanova i la Geltrú es podrà veure per Gol i pel canal de Youtube de Karate Combat (00.30 h de diumenge a dilluns).

Comparteix la notícia