Search
Close this search box.
,

Jordi Llopart, en una de les curses sobre l’asfalt de la façana marítima de Vilanova

Mor el primer medallista olímpic de l'atletisme estatal

Jordi Llopart, el 1982, a la façana marítima de Vilanova // CASAS

La notícia de la mort del marxador català Jordi Llopart va trasbalsar ahir a la nit l’actualitat esportiva. Les edicions digitals dels diferents diaris catalans i espanyols se’n van fer ressò. Tenia 68 anys i no es va recuperar d’un infart cardiorespiratori que havia sofert diumenge. Ell i Josep Marín, tots dos del Prat de Llobregat, van popularitzar la marxa atlètica a Catalunya i Espanya.

Llopart va erigir-se en el primer medallista olímpic de la història de l’atletisme espanyol amb una plata a Moscou’80 en els 50 quilòmetres marxa. Aquell va ser un dels nombrosos èxits en la seva llorejada carrera.

Dos anys després d’entrar a la història a Moscou, el públic de Vilanova i la Geltrú va poder gaudir de la classe del marxador pratenc, que el febrer de 1982 va guanyar amb molta solvència els Campionats Provincials de l’especialitat, disputats en un circuit a la façana marítima de la ciutat. Llopart, malgrat competir en una distància que no era la seva –20 quilòmetres–, va dominar la carrera de principi a fi.


Jordi Llopart, al centre, al passeig vilanoví // CASAS
[su_box title=”Dues curses més a Vilanova” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El de 1982 no va ser l’únic cop que Jordi Llopart va competir sobre l’asfalt vilanoví. L’any següent va tornar a la façana marítima de la ciutat per disputar els Campionats de Catalunya i va quedar segon, per darrere de Josep Marín. El 1984, la capital del Garraf va acollir els Campionats d’Espanya, també en un circuit al passeig marítim. Va tornar a guanyar Josep Marín. Llopart es va haver de retirar al quilòmetre 31 després d’uns 20 quilòmetres inicials vertiginosos.[/su_box]

Comparteix la notícia