Search
Close this search box.

Jordi Martínez, president del Sitges: “Ens sentim discriminats”

El desenllaç de la temporada a Segona Catalana porta cua

Jordi Martínez, ahir a la llotja del camp d'Aiguadolç // G.M.CH.

El Sitges s’ha apuntat a la competició alternativa que la Federació Catalana de Futbol ha muntat per completar la temporada a Segona Catalana. No hi haurà ni ascensos ni descensos i el premi seran descomptes en la quota arbitral de la campanya vinent. Serà l’única divisió que es jugarà sense un desenllaç convencional fins a final de curs.

El president del club, Jordi Martínez, s’ho pren amb resignació. “Era això o no jugar durant quatre mesos amb el perill de perdre jugadors i de no poder-los recuperar fins passats sis mesos, com marca la normativa, si aleshores es donessin les condicions. Per sort, tenim un vestidor molt compromès i amb ganes d’estar al Sitges, malgrat ofertes d’altres clubs. I tenen unes ganes boges de jugar amb nosaltres”.

La decisió del Sitges de prendre part d’aquesta competició alternativa a Segona Catalana va quedar ratificada en l’entrenament d’ahir. Tot i això, Jordi Martínez lamenta que “ens hem inscrit a un torneig del qual desconeixem els rivals, quants partits haurem de jugar i si tindrem desplaçaments més o menys llunyans”.

El Sitges va ser un dels 47 clubs que van demanar per carta a la Federació Catalana una reformulació d’aquesta competició. Advocaven per un torneig que almenys atorgués ascensos. La resposta que van rebre des de les dependències del carrer de Sicília de Barcelona va ser un no rotund emparant-se en una consulta feta als clubs i en els acords de l’assemblea de Blanes.

“Després de la consulta, es van flexibilitzar algunes mesures i potser això hauria fet modificar la postura de molts equips. Això la Federació no ho ha tingut en compte”, apunta Jordi Martínez.

“Ara diuen que no poden atendre la nostra demanda per no saltar-se el pla de competició establert en l’assemblea, però si volen tenir 38 equips a Primera Catalana el curs que ve, com marca el pla de competició, hauran de modificar alguna cosa, ja que com està establert ara, la categoria només quedaria composta per 32 equips. En aquest sentit, el president Soteras s’ha mostrat obert públicament a presentar alguna esmena per canviar-ho, però què vol dir això, que des de la Federació es limiten a modificar allò que els convé? No ho entenc. Ens sentim discriminats”, continua.

Segons Jordi Martínez, “a Segona Catalana, els 47 equips firmants de la carta, els oferíem resoldre aquest el problema. Ens adaptàvem a la seva competició alternativa amb l’única petició que en sorgissin sis ascensos perquè la Primera Catalana del curs que ve tingués els 38 equips contemplats en el pla de competició”.

Una temporada desgastadora

El màxim mandatari del Sitges té encara quatre anys al davant en el càrrec. Admet que “aquesta temporada està sent molt desgastadora. És desencoratjador no sentir el suport de la Federació amb la feinada que ens està tocant fer arran de la pandèmia. I quan llegeixes les xifres de sous dels seus alts responsables et poses les mans al cap”.

Per a Jordi Martínez, “el més positiu de tot plegat són les amistats que he fet de tant reunir-nos els presidents. Arran del ‘cas Manel Duran’, per exemple, he tingut molt contacte amb la resta de clubs del Garraf i del Penedès. En Manel sempre ha estat a disposició dels equips de la zona i és injust el que li han fet”.

La il·lusió del camp nou i els 75è aniversari del club

Jordi Martínez, empleat de banca de 55 anys establert a Sant Pere de Ribes, va aterrar al Sitges el 2005 com a delegat a l’Escola de Futbol. Ho va fer seguint les passes del seu fill. Al cap d’un any va entrar a la junta i des del 2017 n’és el president. Ara somia en poder estrenar el camp nou a la zona de Pins Vens com a màxim mandatari del club. “La il·lusió és que el 2022 comencin les obres i que el podem estrenar al 2023”, assenyala.

En una temporada normal, dissabte que ve, 20 de març, seria un dia gran per al Sitges, ja que se celebraria com cal el 75è aniversari del club. Amb la pandèmia pel mig els actes de celebració més sonats s’hauran de retardar. “Ens adaptarem a les circumstàncies”, indica el president.

[su_box title=”El Cubelles també continuarà competint; l’Olivella, no” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El Cubelles també disputarà aquesta competició alternativa a la Lliga de Segona Catalana que ha organitzat la Federació. Els del Pons i Ventura van decidir-ho ahir, com el Sitges. L’Olivella, en canvi, ha declinat participar-hi. El conjunt vermell té uns condicionants molt particulars per la seva ubicació i fa moltes setmanes que no s’entrena. Ho van parlar la junta, el cos tècnic i els jugadors i van decidir no inscriure’s tant per falta de preparació com per la mateixa pandèmia. L’Olivella no tindrà cap sanció. El curs que ve podrà competir a Segona Catalana. El nou torneig, de caràcter voluntari, està previst que arrenqui el 28 de març, segons va informar la Federació.[/su_box]

Comparteix la notícia