Segueix-nos

Vela

Jordi Xammar, del Club Nàutic Garraf, bronze en 470 als Jocs de Tòquio

És la primera medalla catalana en la cita olímpica d’aquest estiu

Xammar, dret, i Rodríguez, en plena regata // COE

Jordi Xammar, regatista del Club Nàutic Garraf, s’ha penjat aquest dimecres la medalla de bronze en la classe 470 de vela als Jocs Olímpics de Tòquio. El barceloní feia equip amb el gallec Nico Rodríguez.

“Estem molt feliços, és un somni de nen”, ha dit Xammar només baixar de l’embarcació.

El duet de la delegació espanyola partia des del tercer lloc en el dia decisiu a la Medal Race. No tenia opcions d’aconseguir l’or, però sí la plata o el bronze i tant el gallec com el català han donat el do de pit.

Amb un ull posat a la parella neozelandesa, Xammar i Rodríguez han perseverat per defensar la tercera plaça amb totes les seves forces.


Xammar i Rodríguez han passat com a tercers la primera boia, però després han caigut fins al quart lloc en el pas per la tercera boia, havent perdut posició contra Nova Zelanda.

Finalment, han acabat cinquens, però els punts aconseguits en les regates anteriors, els ha servit per pujar el tercer esglaó del podi, només per darrere dels australians i dels suecs.

La medalla de Xammar és la primera per a un esportista català als Jocs de Tòquio. El Club Nàutic Garraf ja l’ha felicitat a través del seu perfil d’Instagram.

PUBLICITAT

Més a Vela