Segueix-nos

Curses de Muntanya

Josep Morales guanya la Cursa dels Biberons, 1a prova de la Copa Catalana 2023

El ribetà s’imposa amb 33 segons d’avantatge sobre el segon classificat

Josep Morales, al calaix més alt del podi // RAMÓN FERRER

El ‘deporunner’ ribetà Josep Morales va imposar-se diumenge en la Cursa dels Biberons, al Pinell de Brai (Terra Alta). La prova, de 23 quilòmetres, va obrir 21a Copa Catalana de Curses de Muntanya.

Morales, després d’una temporada marcada per les lesions, va tornar a la competició per la porta gran recordant el nivell que va dur-lo a guanyar el Campionat de Catalunya l’any 2020.

El corredor de Sant Pere de Ribes va guanyar amb una marca de 2:03:38 sense poder despitar-se, ja que el seu immediat perseguidor, Marc Gasa, va travessar la meta només 33 segons darrere seu. El tercer a la general va ser l’ebrenc Pau Lleixà, que va arribar a 1′ 47″ de Morales.


La cursa dels Biberons va tornar a barrejar història i esport amb la tradicional sortida i arribada davant de l’edifici de la Cooperativa de Pinell de Brai i les recreacions històriques de la Guerra Civil.

Els corredors i corredores van endinsar-se en indrets històrics on es van viure alguns dels episodis més cruels de la Batalla de l’Ebre.

Ara la Copa Catalana agafa aire i tornarà el pròxim 4 de juny per iniciar la temporada estiuenca amb la disputa de la Molló Trail. En total cinc curses compondran aquesta edició de la competició, que es tancarà a finals d’octubre.

PUBLICITAT

Més a Curses de Muntanya