Search
Close this search box.
,

Kilian Jornet escull Vilanova per intentar batre el rècord de 24 hores corrent

El clima, un dels factors determinants en la tria

Kilian Jornet vol batre el rècord de quilòmetres recorreguts en 24 hores // TWITTER KILIAN JORNET

Del fred de Noruega a les temperatures més agradables de Vilanova. Kilian Jornet ha escollit la capital del Garraf per al segon intent de batre el rècord de quilòmetres recorreguts durant 24 hores en pista. El ceretà ha triat la ciutat per qüestions climàtiques. La cita serà a les pistes d’atletisme a finals de febrer.

El periodista vilanoví Albert Jorquera, community manager de Salomon, la firma que patrocina Jornet i l’esdeveniment, i amic del corredor, els va donar bones referències de Vilanova i de les seves instal·lacions i ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament.

Oficialment, la distància més llarga que s’ha registrat en 24 hores va ser establerta l’any 1997 pel grec Yannis Kouros, que va recórrer 303,506 quilòmetres.


La primera temptativa de Jornet d’assaltar el rècord va ser el 27 de novembre passat sobre la pista de Mandalen, a Noruega. Jornet va abandonar el repte per problemes físics quan feia 10 hores i 40 minuts que estava corrent. Havia completat 134 quilòmetres i 800 metres (337 voltes a la pista).

El fred, amb temperatures inferiors als zero graus va ser un hàndicap per Jornet, que a Vilanova es trobarà un temps més benèvol.

El campió català presentarà el repte aquest vespre a través del perfil d’Instagram de Salomon.

Per fer que la carrera sigui oficial, Jornet necessitarà que diversos atletes corrin amb ell, com ja va fer a Noruega. Salomon posarà en marxa, també a través d’Instagram, una mena de càsting per a atletes del Garraf i n’escollirà tres. En la presentació, tant Jornet com la firma esportiva donaran detalls de com apuntar-s’hi.

Comparteix la notícia