Segueix-nos

Ciclisme

La Clàssica Isaac Gálvez torna el pròxim 8 de maig a Vilanova i la Geltrú

La pandèmia va obligar a suspendre la prova l’any passat

La Clàssic Isaac Gálvez torna el 8 de maig // FLICKR AJUNTAMENT VILANOVA

La Clàssica Isaac Gálvez tornarà a escena a Vilanova i la Geltrú el 8 de maig, després de la suspensió de l’edició de l’any passat per l’esclat de la pandèmia. Se celebrarà la novena edició de la prova.

El Complex Esportiu Municipal Isaac Gálvez serà de nou el punt de sortida i arribada d’aquesta cursa ciclista d’alt nivell, inclosa en les categories Elit i sub-23.

Els participants travessaran els municipis de Castellet i la Gornal, Torrelletes, Les Masuques, La Múnia, Les Cunilleres, Sant Jaume dels Domenys i Llorenç del Penedès, on els ciclistes faran el camí de tornada fins a la capital del Garraf.

La prova l’organitza la Unió Ciclista Vilanova des de 2011. Amb els anys la prova ha esdevingut una de les cites més importants del calendari esportiu de la ciutat, ja que d’una banda reuneix un gran gruix de ciclistes d’alt nivell i d’altra banda permet seguir recordant la figura del vilanoví Isaac Gálvez. Enguany farà 15 anys de la seva mort mentre participava a prova dels sis dies de Gant.

Segons Blanca Albà, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, “la importància d’aquesta prova en el calendari de clàssiques en l’àmbit català fa que puguem veure a la nostra ciutat els millors ciclistes en les categories sub-23 i Elit. Alhora ens brinda l’oportunitat de donar a conèixer la nostra ciutat i el seu entorn”.


Blanca Albà també destaca el compromís de ciutat, tant des de l’administració com dels mateixos clubs, en la promoció de la pràctica del ciclisme a tots nivells.

Segons la regidora, “Vilanova i la Geltrú ja fa anys que fa una aposta per la bicicleta, organitzant tota mena de curses, d’alt nivell, de promoció o populars, i donant a conèixer rutes que permeten la pràctica ciclista al municipi i el seu entorn. Això ho fem en paral·lel a la voluntat de seguir treballant per una ciutat més saludable i mediambientalment sostenible, utilitzant la bicicleta com a mitja de desplaçament dintre de la ciutat i com una manera de fer salut i gaudir d’una millor mobilitat”.

En tots aquests anys la Clàssica Isaac Gálvez ha mantingut el recorregut de 128 quilòmetres amb dos passos de meta volant i nou passos per trams de camí estret i asfaltat, a l’estil de les grans clàssiques del nord d’Europa. Un circuit exigent amb desnivells que arriben al 16%, però que permet als participants gaudir del paisatge entre vinyes del Garraf i Penedès.

PUBLICITAT

Més a Ciclisme