Search
Close this search box.
,

La col·lecció de llibres de Roig Toqués, cedida al Club Nàutic Vilanova

La podrà consultar tothom qui ho vulgui

La cessió es va fer dijous passat // CLUB NÀUTIC VILANOVA

La família Roig Toqués ha cedit la col·lecció personal de Francesc Roig Toqués, impulsor del Museu de Curiositats Marineres de la ciutat,  al Club Nàutic Vilanova. Són 356 títols, dels quals hi ha 11 col·leccions o llibres enciclopèdics, 428 llibres en total, tots de temàtica nàutica.

Els llibres quedaran exposats al Saló Social de l’entitat i tothom que ho vulgui els podrà consultar.

L’acte de cessió es va formalitzar dijous passat al Club Nàutic Vilanova amb la presència de les filles de Francesc Roig Toqués, Carolina i Montserrat; del president del Club Nàutic Vilanova, Jaume Ballbé, i del vocal d’Actes Socials, Xavier Bosch.

La família ha mostrat l’agraïment al Club Nàutic Vilanova per haver accedit a acollir aquesta col·lecció.

“Avui és un dia molt important per nosaltres perquè durant molt de temps hem estat buscant qui es podia fer càrrec d’aquests llibres. És un dia molt feliç perquè sabem que estan en un lloc on la gent valorarà aquesta col·lecció i la podrà consultar. Per tant, donem les gràcies al Club Nàutic Vilanova”, va dir Montserrat Roig.


Francesc Roig Toqués, seguint la seva afició per la nàutica, va recollir tots aquests llibres amb gran entusiasme.

“Cal pensar que en aquella època no hi havia Internet. Amb molta paciència demanava els llibres per correu. Alguns són llibres molt cars. No estaven a l’abast de tothom. D’altres venen de fora del país i aprofitava el viatge d’algú perquè li portés aquell títol que volia”, va afegir la filla de Francesc Roig Toqués.

Jaume Ballbé va explicar que el contacte amb la família es va realitzar en el decurs dels Premis Roig Toqués, que va tenir el Club Nàutic com un dels protagonistes per la seva trajectòria centenària i la implicació en diferents actes culturals i socials de la ciutat.

Segons Ballbé, “un cop hem tingut el Saló Social a punt, hem pogut ubicar i classificar els llibres, que queden a disposició de la ciutadania”.

Entre aquests 356 títols hi ha llibres nàutics de tota mena: llibres tècnics de navegació, cartes nàutiques, llibres d’aventures de grans navegants, de construcció de grans vaixells i de les diferents costes del món. Un bon nombre de les publicacions responen a una de les dèries de Roig Toqués: el Titànic i el seu enfonsament.

Francesc Roig Toqués i el seu Museu de Curiositats Marineres eren coneguts arreu del món sobretot per la carpa Juanita, un peix que viu al jardí del seu museu i que era capaç de menjar i beure en porró de la mà del seu ensinistrador.

Comparteix la notícia