Segueix-nos

Bàsquet

La Federació ajorna l'inici de les competicions fins al 17 de gener

De júniors en amunt s’anul·len calendaris i es redefiniran els grups

El sènior masculí del Nou Bàsquet Vilanova La Parròquia per a la temporada 2020/2021 // CNB VILANOVA

La Federació Catalana de Bàsquet, arran de la prolongació fins al pròxim 23 de novembre de les restriccions per la pandèmia, ha decidit variar els sistemes de competició que tenia previstos per a la temporada 2020/2021 en les categories de No Promoció, de júnior cap amunt.

Els clubs del Garraf ja en poden prendre nota. Les lligues no començaran fins al 17 de gener. Per la Federació, un inici immediat de la competició podria provocar lesions no desitjades i aniria lligat a un incompliment del període recomanable de preparació (física, tècnica, tàctica, mental o organitzativa) per afrontar qualsevol mena de competició.

A més, el volum de jornades i partits (prop de 9.000) no celebrats des del 18 d’octubre (data inicial prevista per l’inici de les competicions), fa inviable la seva recuperació.

Per tot plegat, la Federació anul·la tots els calendaris publicats dels campionats de NO Promoció, tant de Catalunya com d’àmbit territorial (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona), i aposta per retallar el nombre d’equips. Com a norma general, els actuals grups de 12 o 10 equips es reconvertiran cadascun d’ells en dos subgrups de 6 o 5, que jugaran pel sistema de bombolla en una primera fase amb un total de 10 jornades.

Atesa aquesta nova situació, la Federació obre un període de sol·licitud de canvis de nivell per aquests campionats, excepte sèniors i preferents, que finalitzarà dimarts que ve, 17 de novembre, a les dotze del migdia. Les peticions en aquest sentit s’han de tramitar al correu electrònic activitats@basquetcatala.cat.

En funció de l’evolució de la pandèmia, es definiran les fases finals d’aquests campionats.

Segons Pau Simó, president del Bàsquet Sitges, “era impossible mantenir els calendaris inicials. O s’havien de reduir grups o allargar la temporada. És el que hi ha en un any estrany com aquest. Cal adaptar-se a les circumstàncies. El primer és la salut”.

Nico Pérez, president del Club Nou Bàsquet Vilanova es manifesta en els mateixos termes. “Hem d’adaptar-nos a allò que digui la Federació. És una temporada diferent. Estar pendents cada 15 dies de si podríem començar o no la temporada generava neguit. Ara, almenys, sabem amb molt de marge quan podria arrencar la competició. Al gener veurem com estem”, manifesta.

El que no entén Nico Pérez és que no es puguin fer entrenaments, però això ja no depèn de la Federació. “Entenc que es pari la competició per frenar la mobilitat, però no té cap sentit no poder entrenar. Si hi ha la possibilitat d’exercitar-te, t’adaptes als protocols i ho fas. El problema és no tenir l’opció de fer res”, assenyala.

A partir del 23 de novembre podria començar la desescalada i aleshores, almenys, podrien tornar els entrenaments.

CAMPIONATS DE PROMOCIÓ

Pel que fa als campionats de Promoció de Barcelona, es preveu un escenari diferent. Amb relació a la primera fase de la competició, es mantenen els calendaris, partits i dates actuals, a l’espera de l’aixecament de les restriccions imposades per les autoritats competents en la matèria, amb l’esperança de poder celebrar alguna jornada abans de finalitzar l’any 2020.

Davant l’anunci del Govern de treballar conjuntament amb el sector esportiu català per fer efectiva la reobertura progressiva dels centres esportius a partir del 23 de novembre, en el marc d’un pla per al retorn d’activitats afectades per les mesures restrictives, la Federació, paral·lelament, està desenvolupant una alternativa lúdica i competitiva no presencial per posar en marxa un cop sigui possible tornar als entrenaments.

De cara a la segona fase de la competició, que mantindrà els nivells A, B, C i D, sense subdivisions, la primera jornada serà el 24 de gener i es jugarà també mitjançant el sistema de bombolles. Per poder sol·licitar canvis de nivell, s’obre un període que finalitzarà el dilluns 30 de novembre a les 12 del migdia. Les peticions cal fer-les arribar al correu electrònic activitats@basquetcatala.cat.

Atesos els nous models de competició, la Federació Catalana de Basquetbol aplicarà un reajustament, tant en les quotes de participació com en la quota-llicència de les tarifes de tramitació de llicències, per a la temporada 2020/2021.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Bàsquet