Search
Close this search box.

La Federació Catalana aprova un pla d’ajut de més de sis milions d’euros

Se'n beneficiaran clubs i federats arran de la Covid-19

Joan Soteras, president de la Federació, a la dreta // FCF

La Federació Catalana de Futbol va aprovar ahir un pla econòmic extraordinari xifrat en 6.837.383 euros d’ajuts als clubs, federats i federades. L’objectiu és pal·liar la situació derivada de la crisi del coronavirus. És el paquet d’impuls econòmic més important de la història del futbol i futbol sala català i engloba diverses mesures.

Segons Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol, “som conscients de la conjuntura complicada per la qual passen els nostres clubs i federats. Des de la Federació treballem amb fets per tal que puguin fer allò que més els agrada: jugar a futbol o futbol sala. Hem desenvolupat un extens programa econòmic per tal que les ajudes siguin significatives, i a tots els nivells: clubs, jugadors i jugadores, entrenadors, auxiliars, àrbitres… mostrant sensibilitat cap als diferents col·lectius d’una forma transversal”.

Reducció de la Mutualitat en la 2020-2021

La rebaixa del preu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes per tots els federats i federades, i en totes les categories, amb una partida d’1.932.450 euros, és una de les principals bonificacions que inclou el programa econòmic de l’FCF de cara a la temporada vinent. Aquesta reducció del cost de la cobertura sanitària serà proporcional al tram de competició no disputat del curs anterior.

Bonificacions en les quotes i el Portal del Federat

Les bonificacions també comprenen les quotes federatives i el Portal del Federat del pròxim curs i es quantifiquen en 1.060.000 euros atenent la part de campionat que no s’ha pogut jugar en els últims mesos. D’aquesta manera, hi haurà descomptes extres en la quota d’inscripció dels equips; en la quota de filiació i drets contractuals dels tècnics en el Comitè Tècnic d’Entrenadors; en la quota del Comitè Tècnic d’Àrbitres; i en el cost del servei informàtic en funció del nombre d’equips inscrits de cada club.

A la vegada, es reduirà en tres euros la quota del Portal del Federat per tots els federats i federades, com una mesura d’ample abast entre el teixit futbolístic d’arreu del territori català.

Manteniment total de les campanyes federatives

Tot i la reducció de la Mutualitat i el Portal del Federat, la Federació continuarà la inversió en els clubs, amb el manteniment del 100% de les campanyes federatives per la promoció del futbol i el futbol sala català. Es prosseguirà amb la campanya TOTS SOM UN EQUIP, projecte que, com a novetat, aglutinarà en el pròxim curs els equips amateurs tant masculins com femenins. A més, la campanya #ORGULLOSA inclourà tota la base femenina.

Paral·lelament, l’ens federatiu català crearà una nova campanya destinada a la base masculina. La iniciativa anirà dirigida de forma exclusiva als 154 clubs de futbol i 46 de futbol sala de caràcter formatiu, i sense accés a la resta de campanyes. L’ajut comprendrà el pagament corresponent al curs 2020-2021, i a més, tindrà caràcter retroactiu per a la temporada anterior.

El gruix d’aquestes subvencions, juntament amb l’1% del decret dels drets audiovisuals per als clubs de futbol femení nacional i futbol sala nacional, significarà l’abonament de 2.960.000 euros entre els més de 1.300 clubs afiliats, xifra rècord que completa el paquet d’ajut validat per la Federació.

Respecte de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA pertanyents a la temporada 2019-2020, la Federació n’ha realitzat el pagament íntegre. La partida, que comprèn també l’1% del decret dels drets audiovisuals de la RFEF, fa ascendir fins als 2.949.777 euros l’aportació total destinada als clubs catalans en l’últim curs. Aquesta quantitat, tanmateix, conté la liquidació de la segona bestreta de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA, ja comptabilitzat en el compte federatiu de les entitats. L’abonament del 30% de les subvencions corresponents a l’últim terç de campionat, que no s’ha pogut disputar, ha representat el repartiment de 884.933 euros.

Càlculs basats en el curs 2019/2020

La projecció i el càlcul del pla econòmic extraordinari s’ha realitzat d’acord amb les dades de clubs, federats i competicions corresponents a la temporada 2019-2020, i podrà tenir variacions en funció del nombre d’equips o la tipologia dels grups de competició de cara al pròxim curs. Alhora, els ajuts que recull el programa són de forma extraordinària i transitòria per la seva aplicació durant la temporada 2020-2021, amb motiu de la situació excepcional generada per la Covid-19. Així, en la temporada 2021-2022 es restabliran les quotes sense introduir cap mena d’increment, equivalents a les de l’última campanya 2019-2020.

Comparteix la notícia