Search
Close this search box.

La Federació Catalana manté l’ajornament de la competició 15 dies més

L'ens tira pel dret davant del silenci de les autoritats
LUIS FERNANDEZ

El CB Samà haurà d'esperar per debutar en la Lliga 2020/2021 // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

El Bàsquet català continuarà aturat 15 dies més. Així ho ha anunciat aquest vespre la Federació Catalana de Basquetbol al seu web i en una circular adreçada als clubs.

L’ens ha decidit tirar pel dret davant del silenci de les autoritats competents en la matèria, que encara no s’han pronunciat sobre l’aixecament o no de l’aturada de les competicions no professionals ni sobre la demanda d’allargar l’horari del toc de queda per tal que es puguin realitzar alguns dels entrenaments que es veuen afectats per la franja horària restringida.

La Federació exposa que s’ha vist obligada a prendre la decisió de suspendre els partits de les dues properes jornades (del dissabte 31 d’octubre al diumenge 8 de novembre, ambdós inclosos), traslladant l’inici de les competicions al cap de setmana del 14 i 15 de novembre, si la situació sanitària així ho permet.

Ho fa per la inquietud de les nostres entitats afiliades davant la incertesa de la situació sanitària i de presa de decisions per part del Govern. Sent coneixedora de la pèrdua d’entrenaments soferts per part dels clubs i els seus equips, i la reestructuració interna que això implica, amb motiu de la reducció horària provocada pel toc de queda imposat pel Govern. I coneixent la preocupació de les famílies envers els desplaçaments que han de realitzar per poder competir, i la viabilitat del compliment de totes les mesures de prevenció de risc per la Covid-19.

La Federació també explica que havia traslladat a Meritxell Budó, consellera de la presidència i portaveu de la Generalitat, la necessitat de rebre la informació sobre la possible reactivació de les competicions, almenys, a principis de setmana, cosa que tampoc no s’ha produït.

[su_box title=”Tercer ERTO en la Federació” style=”soft” box_color=”#516e6d”]La crisi del coronavirus ha obligat a la Federació Catalana de Basquetbol a modificar i adaptar la seva organització interna i de funcionament. Al mes d’abril va haver de prendre mesures econòmiques enfront del cessament de l’activitat federativa aplicant dos ERTO, per garantir la viabilitat i els llocs de treball de l’entitat. I ara, novament i amb aquesta decisió de suspendre les competicions 15 dies més, la Federació es veu abocada a tornar a aplicar un nou ERTO a tot el seu personal, que entrarà en vigor el pròxim 1 de novembre de 2020.[/su_box]

Comparteix la notícia