Search
Close this search box.

La Federació Catalana planteja mesures per tornar a l’activitat com abans millor

Proposa tots els partits amb majors de 16 anys a porta tancada
LUIS FERNANDEZ

El Vilanova no pot tornar a jugar partits fins a nova ordre // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

La Federació Catalana de Futbol proposa l’aixecament, com més aviat millor, de les mesures restrictives en l’esport federat i la tornada a una pràctica esportiva segura i responsable, després d’elaborar un informe detallat sobre l’adaptació de la competició a les limitacions establertes per les autoritats amb motiu de la Covid-19.

El document, traslladat a la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per al seu coneixement, estudi i treball conjunt entre els dos organismes, vol constatar que el futbol i el futbol sala català garanteixen una pràctica esportiva segura, a través de l’aplicació del Protocol Covid-19 de la Federació en tots els camps i pavellons de Catalunya.

Davant el context epidemiològic actual la Federació fa dues propostes de futur immediat a aplicar fins al moment en què millori la situació sanitària actual.

D’entrada, planteja la possibilitat que es disputin sense públic tots els partits amb jugadors majors de 16 anys. En els casos d’activitats en què participin menors d’aquesta edat, proposa permetre l’entrada d’un adult per esportista.

La Federació també parla l’opció que només usin els vestidors l’àrbitre i l’equip visitant quan aquest hagi de desplaçar-se més de 50 quilòmetres des de la seva localitat fins al recinte esportiu. En aquest supòsit, proposa habilitar, almenys, dos vestidors per garantir l’espai interpersonal.

En el mateix informe, la Federació també recull la possibilitat d’establir un mecanisme de coordinació amb les autoritats sanitàries, per comunicar amb freqüència setmanal els casos positius dels quals s’ha tingut coneixement, amb el compromís que si es confirma un augment de casos en l’esport federat, puguin adoptar-se mesures més restrictives.

La Federació també destaca que la taxa de partits ajornats per positius, o contactes amb positius, se situa al voltant del 5,5% després de més de 17.500 partits disputats des del passat 1 de juliol, sense que consti algun brot derivat directament de la pràctica del futbol o futbol sala en cap club.

A més, l’ens federatiu defensa que la prohibició de disputar competicions oficials no ha contribuït a reduir els desplaçaments, ni a desconcentrar persones que no conviuen habitualment juntes. Segons la Federació, s’estan produint desplaçaments per realitzar altres activitats, com ara visites a la natura, i la mesura fomenta la pràctica d’activitats no regulades, com ara partits sense autorització federativa, ni control arbitral.

Comparteix la notícia