Search
Close this search box.

La Federació Catalana preveu un ajut fix d’11.500 euros per equip en la Superlliga

La nova categoria comença a prendre forma

La trobada amb clubs de Primera Catalana va ser ahir // FCF

La Federació Catalana de Futbol ja està donant forma a la Superlliga, la nova categoria que a partir del curs vinent se situarà entre la Tercera Federació i la Primera Catalana, amb un grup únic de 16 equips, que comprendrà l’àmbit de tot el territori català.

Ahir en va parlar Joan Soteras, president de la Federació, amb presidents i representants dels clubs de la Primera Catalana en una trobada a la seu de la FCF al Vallès Occidental-Sabadell.

La Federació va presentar el pla econòmic de la nova Superlliga catalana, amb un ajut directe per temporada d’un valor mitjà de 15.000 euros per equip.

D’aquesta manera, hi haurà una partida fixa d’11.500 euros per equip, per la participació en la categoria.

Alhora, la part variable de la subvenció comprendrà bonificacions per desplaçaments –0,50 euros per quilòmetre recorregut–, i també per punts sumats –50 euros per cada punt obtingut a la classificació–.Accediran a la Superlliga del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana. També s’hi classificarà el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient.

Tal com estableix el pla de competició, cal tenir en compte que els ascensos es podran veure reduïts, en funció de l’afectació dels descensos no compensats d’equips catalans procedents de categories estatals. Completaran la categoria els equips que baixin de la Tercera Federació.

Els tres campions de la Primera Catalana a la finalització d’aquest curs 2022/2023 pujaran a la Tercera Federació.

El Vilanova, l’únic equip del Garraf amb opcions de jugar la Superlliga, ha de millorar si hi vol ser, ja que ara mateix té la sisena plaça a set punts i la cinquena, a vuit.

Comparteix la notícia